Redactie - 16 juli 2020

Haarlemmerolie voor IT-omgevingen

Haarlemmerolie voor IT-omgevingen image

Enable U is gespecialiseerd in het rechtstreeks laten samenwerken van applicaties. In die zin is Enable U te beschouwen als de Haarlemmerolie voor IT-omgevingen.

“Wij doen het lastige werk in IT-landschappen”, zegt Frank Arts (foto), de CEO en mede-oprichter (14 jaar geleden) van Enable U. De bedrijfsnaam zegt het eigenlijk al: de onderneming zorgt ervoor dat hun klanten iets nieuws kunnen doen. “Bij heel veel IT-gerelateerde initiatieven zie je dat het stukloopt op het kunnen verbinden van systemen met elkaar. Wij zijn er juist in gespecialiseerd om applicaties die niet ontworpen zijn om met elkaar te communiceren toch op een veilige manier gegevens te laten uitwisselen.”

Veel organisaties gebruiken een Enterprise Service Bus (ESB) om data uit te wisselen. “Wij gaan een stap verder”, zegt Arts, “want wij geven je geen toolbox, maar volledig werkende verbindingen om de digitale data echt te laten stromen; niet alleen intern, zoals met een ESB, maar ook met partners, klanten en overheidsonderdelen.”

Lees verder het interview met Enable U: Enable U: innovaties componeren met bestaande samples.

Door: Teus Molenaar