Cisco steunt Nederlandse Cyber Security Participation RSA Conference 2021

15-07-2020 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Cisco steunt Nederlandse Cyber Security Participation RSA Conference 2021

Na het succes van het Nederlands Paviljoen op de RSA-conferentie eerder dit jaar in San Francisco, plannen InnovationQuarter in samenwerking met de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), het Ministerie van Buitenlandse Zaken en HSD een nog grotere aanwezigheid voor Nederland op de RSA-conferentie van volgend jaar. Dit is onderdeel van een meerjarig cybersecurityprogramma gericht op het versterken van de positie van de Nederlandse beveiligingssector en op marktkansen voor Nederlandse bedrijven die transacties willen doen in de Verenigde Staten. Het programma gaat over handel, acquisitie, kennis en innovatie.

Ter ondersteuning van dit streven en de langdurige samenwerking tussen Nederlandse en Amerikaanse organisaties wil Cisco Nederland bijdragen aan de realisatie van het Nederlandse paviljoen op RSA Conference 2021. Deze investering maakt deel uit van het Cisco Digital Acceleration Program in Nederland: Digitale Versnelling Nederland (DVN).

Hendrik Blokhuis, directeur Country Digitalization (DVN) Cisco: “De afgelopen jaren hebben we met succes samengewerkt met The Hague Security Delta (HSD) om het vertrouwen in veiligheid en privacy in Nederland hoog te houden. We zijn trots om deze grotere missie te ondersteunen, de ontwikkeling van een meerjarige cybersecurity-programmering gericht op handel, acquisitie, kennis en innovatie. Cybersecurity blijft essentieel om de veiligheid, privacy, welvaart en welzijn van ons land, zowel de samenleving als de economie, te waarborgen."

Martijn van Hoogenhuijze, Senior Account Manager Safety & Security of InnovationQuarter: “We zijn verheugd Cisco weer aan boord te hebben voor RSA 2021. De goedkeuring van Cisco is zeer waardevol voor de Nederlandse cybergemeenschap en zal ongetwijfeld het al groeiende bewustzijn van de Nederlandse capaciteiten bevorderen. met betrekking tot cybersecurity.”

Joris den Bruinen, algemeen directeur van HSD: “De inzet die Cisco toont door als sponsor bij te dragen aan het Holland Pavilion voor de RSA in 2021, er ontstaan extra mogelijkheden voor Nederlandse Cyber Security bedrijven om zich in de VS te positioneren. Ook het ondersteunen van de ontwikkeling van een meerjarige cybersecurity-programmering richting de VS, gericht op handel, acquisitie, kennis & innovatie is van grote toegevoegde waarde. Dit komt bovenop de voortzetting van het Premium Partnership van Cisco met HSD. Ook de voortzetting van hun Digital Acceleration Program NL maakt plaats voor nieuwe Nederlandse ijver in de Cyber Security World.”

De Nederlandse aanwezigheid op RSA 2020 eerder dit jaar was de eerste in zijn soort. Met ruim 60 delegaties van Nederlandse overheidsorganisaties, bedrijven en kennisinstellingen waren de Nederlanders sterk vertegenwoordigd op de RSA Conference. Op 25 februari werd op feestelijke wijze het eerste Holland IT Security House bij RSA geopend, waarmee de Nederlandse cybermissie op RSA 2020 officieel van start ging. In het paviljoen presenteerden acht Nederlandse cyberbeveiligingsbedrijven en -organisaties hun nieuwste innovaties en toonden ze hoe ze toekomstbestendig zijn cybersecurity voor de komende uitdagingen.

Aan het einde van de grotere missie naar RSA 2020 (georganiseerd door RVO, Ministerie van Buitenlandse Zaken, in nauwe samenwerking met IQ en HSD), werd de ondertekening van een intentieverklaring gestart om samen te werken aan een meerjarig programma over de VS. Cisco Nederland maakt nu officieel deel uit van de ondertekenaars. Het hoofdkantoor van Cisco in de VS is de hoofdsponsor van RSA Conference. De bijdrage van Cisco Nederland via hun DVN-programma is van grote waarde bij het beter positioneren van de Nederlandse cybersecurity-sector in de Verenigde Staten.

Foto: Vooraan van links naar rechts: Hendrik Blokhuis (Cisco) en Joris den Bruinen (HSD). Van links naar rechts: Martijn van Hoogenhuijze, Isabel Barnhoorn (InnovationQuarter), René Pluis (Cisco), Bert Feskens (HSD).

Terug naar nieuws overzicht
Security