Auth0 krijgt flinke kapitaalinjectie geleid door Salesforce

15-07-2020 | door: Witold Kepinski

Auth0 krijgt flinke kapitaalinjectie geleid door Salesforce

Auth0, een identiteitsplatform voor ontwikkelingsteams, heeft aangekondigd dat het een serie F-financiering van 120 miljoen dollar heeft afgesloten, waardoor de waardering van Auth0 op 1,92 miljard dollar komt en het totale kapitaal dat wordt opgehaald naar meer dan 330 miljoen dollar.

De fondsen zullen bijdragen aan voortdurende innovatie en go-to-market-uitbreiding, als reactie op de wereldwijde vraag naar een eenvoudig, uitbreidbaar identiteitsplatform dat veilige toegang biedt tot elke applicatie.

Onder leiding van Salesforce Ventures omvatte de ronde nog een nieuwe investeerder, DTCP, evenals deelname van bestaande investeerders Bessemer Venture Partners, Sapphire Ventures, Meritech Capital, World Innovation Lab, Trinity Ventures, Telstra Ventures en K9 Ventures.

Auth0's Series F-ronde komt iets meer dan een jaar na het einde van de 103 miljoen dollar Series E-financiering afgelopen mei, waarmee het bedrijf de status van 'eenhoorn' kreeg. Na een groei van 70% in 2019, zette de snelle groei van Auth0 zich door tot het tweede kwartaal van 2020, ondanks de onzekerheid van de huidige wereldwijde economische omgeving.

Auth0 blijft haar klantenbestand snel uitbreiden en onderstreept dat identiteitsbeheer een cruciale rol speelt bij digitale transformatie en bij het mogelijk maken van toegang tot klanttoepassingen. Duizenden klanten besteden hun identiteitsbeheer uit aan Auth0 om de last van het onderhoud van complexe systemen te verlichten en te genieten van snellere time-to-market en wrijvingsloze eindgebruikerservaringen zo meldt het bedrijf.

Terug naar nieuws overzicht
Security