Google Cloud lanceert veilige VMs, compliance en multi-cloud analyse oplossingen

15-07-2020 | door: Witold Kepinski

Google Cloud lanceert veilige VMs, compliance en multi-cloud analyse oplossingen

Google Cloud heeft drie productaankondigingen gedaan tijdens zijn Google Cloud Next ’20: OnAir digital event. Het gaat om nieuwe mogelijkheden om beveiliging virtual machines te vereenvoudigen, compliance toepassingen en multi-cloud analyse oplossingen.

Confidential VMs, nu in bèta, is het eerste product in het portfolio van Google Cloud voor beveiligde virtual machines. Google Cloud maakt al gebruik van verschillende isolatie- en sandboxtechnieken als onderdeel van de cloudinfrastructuur om de totale architectuur te beveiligen. Confidential VMs verhogen dit niveau door geheugenversleuteling aan te bieden waarmee klanten hun workloads in de cloud kunnen isoleren. Google Cloud is daarmee de eerste, grote cloudprovider die dit niveau van beveiliging en isolatie aanbiedt. Tegelijkertijd hebben klanten een gebruiksvriendelijke oplossing waarvoor geen code in apps gewijzigd hoeft te worden – zonder in te leveren op prestaties Huidige beschikbaarheid: Confidential VMs zijn beschikbaar in bèta op AMD EPYC™ CPUs en maken gebruik van de Secure Encrypted Virtualization (SEV)-functie die wordt ondersteund door tweede generatie AMD EPYC CPUs.

Assured Workloads for Government biedt klanten de mogelijkheid om eenvoudig en snel een gecontroleerde omgeving te creëren waarin de toegangscontrole van het personeel automatisch wordt toegepast. Assured Workloads for Government stelt de overheids- en regionale of lokale instanties in staat om kritieke workloads in te zetten die gebruik maken van de nieuwste cloudcapaciteiten, zonder dat dit ten koste gaat van de compliance. Huidige beschikbaarheid: Assured Workloads for government bevindt zich momenteel in Private Beta in Amerikaanse regio's en zal in het najaar algemeen beschikbaar worden gesteld (met bètafuncties).

De introductie van BigQuery Omni

BigQuery Omni, mede mogelijk gemaakt door Anthos, is een nieuwe en flexibele multi-cloud analyseoplossing waarmee klanten op een kosteneffectieve manier toegang krijgen tot data in Google Cloud, Amazon Web Services (AWS) en Azure (binnenkort). Met BigQuery Omni krijgen bedrijven de flexibiliteit die ze nodig hebben om datasilo's af te breken en bedrijfsinzichten te creëren. Allemaal vanuit één enkele gebruikersinterface en zonder hoge kosten voor het verplaatsen van gegevens van andere cloudproviders naar Google Cloud. Huidige beschikbaarheid: BigQuery Omni is beschikbaar in Private Alpha voor AWS S3, met binnenkort ondersteuning voor Azure. BigQuery Omni ondersteunt Avro, CSV, JSON, ORC en Parquet.

Verder heeft Google Cloud grote klantcontracten afgesloten:

De Amerikaanse telecomprovider Verizon gaat Google Cloud Contact Center AI (CCAI) testen om intuïtievere klantenondersteuning te bieden door middel van natuurlijke taalherkenning, snellere verwerking en real-time assistentie van de klantenservice.

Procter & Gamble (P&G) breidt zijn samenwerking met Google Cloud uit voor de transformatie van massamarkt naar massapersonalisatie. Door de implementatie van de BigQuery-data-analysetechnologie van Google Cloud verder uit te breiden, kan P&G customer data uit verschillende datasilo’s combineren om de journey voor bestaande klanten te verbeteren en tegelijkertijd nieuwe consumenten aan te trekken. 

Om het handmatige proces van labelen, ontdekken en opslaan van video-items te automatiseren, gaat FOX Sports samenwerken met Google Cloud. Het systeem, dat al in ontwikkeling is, zal gebruik maken van Google Cloud's videozoekfunctie en geavanceerde mogelijkheden voor machine learning om FOX Sports te helpen de waarde van zijn uitgebreide archief met sportinhoud effectiever te benutten

 

Terug naar nieuws overzicht
Cloud