Citrix en Microsoft werken nauwer samen rond digital workplace

15-07-2020 | door: Witold Kepinski

Citrix en Microsoft werken nauwer samen rond digital workplace

Citrix en Microsoft slaan de handen in elkaar om werkplekken verder te moderniseren. Werknemers hebben volgens deze twee bedrijven behoefte aan een consistente ervaring en naadloze toegang tot de applicaties en inzichten die essentieel zijn om hun beste werk te doen, waar het werk ook moet worden gedaan - op kantoor, onderweg of thuis. Om deze uitdaging aan te gaan, hebben de technologie spepelrs aangekondigd dat ze zullen samenwerken om organisaties te helpen de overstap naar de cloud te versnellen en de acceptatie van digitale werkplekken en virtuele desktops te versnellen.

De meerjarenovereenkomst is een voortzetting en uitbreiding van een van de langstdurende strategische partnerships in de sector. Onder de voorwaarden van de overeenkomst selecteert Microsoft Citrix Workspace als voorkeursoplossing voor de digitale werkomgeving, en Citrix selecteert Microsoft Azure als voorkeurscloudplatform om bestaande on-premises Citrix klanten naar Microsoft Azure over te brengen en mensen in staat te stellen overal op verschillende apparaten te werken.

Citrix en Microsoft zullen gezamenlijke tools en diensten leveren om de overgang van on-premises Citrix klanten naar Microsoft Azure te vereenvoudigen en versnellen. De bedrijven ontwikkelen ook een gecombineerde routekaart die een consistente en maximaal flexibele werkervaring mogelijk maakt, waarin het gezamenlijk aanbod is opgenomen van Citrix Workspace, Citrix SD-WAN, Microsoft Azure en Microsoft 365. Dat pakket zal aangeboden worden door de beide verkoopteams via de Azure Marketplace en via een uitgebreid netwerk van partnerorganisaties. Microsoft zal de verkoop van de Citrix Cloud verzorgen waarmee bestaande on-premises Citrix klanten over kunnen gaan naar Azure.

Zowel Citrix als Microsoft handhaven hun lang bestaande beleid om de keuzevrijheid voorop te stellen van de klanten die op zoek zijn naar alternatieven om aan hun zakelijke eisen te voldoen.

Op naar de wendbare organisatie

De wereldwijde pandemie heeft de noodzaak voor bedrijven vergroot om over te gaan naar een meer flexibele operatie. Dat stelt hen namelijk in staat om hun middelen – of dat nu talenten, vestigingen of technologieën zijn - op een dynamische manier in te zetten waardoor snel kan worden op- of afgeschaald afhankelijk van de veranderende marktomstandigheden.

"Door de COVID-19 pandemie zijn bedrijven over de hele wereld gedwongen om de manier waarop werknemers werken, aan te passen. Tegelijk moeten ze nog wel steeds kunnen voldoen aan de snelheid en veiligheid die het onzekere bedrijfsklimaat van vandaag vereist. Voor veel klanten zullen in de toekomst hybride werkmodellen de standaard worden. Die hebben een flexibele infrastructuur nodig om hun teams te ondersteunen, te beveiligen en te versterken", zegt David Henshall, President en CEO van Citrix. "Citrix en Microsoft kunnen samen een krachtige digitale werkruimte bieden in een vertrouwde en veilige publieke cloud waar medewerkers toegang hebben tot alles wat ze nodig hebben om aan de slag te gaan en productief te zijn, of ze nu thuis, op kantoor of onderweg zijn."

De toekomst van het werk is er vandaag

Met de uitbreiding van het partnerschap helpen Citrix en Microsoft CIO's om de risico’s, kosten en complexiteit van de versnelling van de cloudtransformatie te minimaliseren. Dat maakt een grotere mate van wendbaarheid, productiviteit en veiligheid mogelijk. De combinatie van de kracht van de cloud met Microsoft Azure, Microsoft 365 en Citrix Workspace levert een platform op voor flexibel werk waar medewerkers op uniforme wijze toegang hebben tot alle applicaties, content en zakelijke diensten die ze nodig hebben om productief en veilig te zijn, waar en wanneer het werk gedaan moet worden.

"Nu organisaties zich overal aanpassen aan de nieuwe manieren van werken, zullen ze ook opnieuw moeten bepalen hoe en waar het werk wordt gedaan", zegt Satya Nadella, CEO van Microsoft. "Samen met Citrix zullen we de kracht van Azure inzetten voor deze uitdaging. We helpen onze klanten om hun medewerkers naadloos en veilig te verbinden met hun applicaties, zodat ze flexibeler, slagvaardiger en productiever kunnen zijn, waar ze zich ook bevinden."

Uitgebreide samenwerking

Als onderdeel van hun nieuwe overeenkomst ontwikkelen Citrix en Microsoft een gecombineerde routekaart om de overgang van applicatieprocessen naar Azure te vereenvoudigen en te versnellen en de prestaties van Windows Virtual Desktops te verbeteren. Gezamenlijk hebben klanten met Citrix Virtual Apps en DesktopsCitrix Managed Desktops en Windows Virtual Desktops een complete en naadloze oplossing om al hun applicatieprocessen op Azure te draaien en tegelijk de Windows-applicaties op elk apparaat of platform beschikbaar te maken.

Citrix zal ook investeren in de ontwikkeling van Citrix Workspace speciaal voor Microsoft met vergaande integraties om prestaties, functionaliteit en micro-apps voor Windows Virtual Desktop en Microsoft 365, inclusief Microsoft Teams, te optimaliseren.

Daarnaast zal Citrix in al zijn activiteiten gebruik maken van Azure en Microsoft 365 om innovatie te versnellen en de productiviteit te verbeteren.

Beschikbaarheid

Citrix Workspace is vanaf vandaag beschikbaar op Azure. Klik hier voor meer informatie over hoe uw organisatie de overstap kan maken en over de voordelen die dat oplevert.

Bekijk voor meer inzicht in de impact van deze bekendmaking over dit partnership de executive video met Brad Anderson, Corporate Vice President van Microsoft en PJ Hough, Chief Product Officer van Citrix.

Lees alle details op de site van Microsoft.

Terug naar nieuws overzicht
Digital Workplace