Wouter Hoeffnagel - 13 juli 2020

Amazon verbood per ongeluk gebruik van TikTok

Amazon verbood per ongeluk gebruik van TikTok image

Amazon verbood medewerkers afgelopen vrijdag nog gebruik te maken van TikTok op mobiele apparaten die toegang hebben tot Amazon-mailadressen. Dit aangezien het gebruik van TikTok 'veiligheidsrisico's' oplevert. Het verbod werd echter korte tijd later alweer ingetrokken; Amazon stelt dat het om een fout gaat.

De maatregel werd bekend gemaakt in een interne e-mail gericht aan personeel. Deze e-mail vond al snel zijn weg naar onder meer social media. Amazon liet korte tijd later aan The Verge weten dat de e-mail 'per ongeluk' is verstuurd. Het bedrijf stelt momenteel geen beleidsveranderingen door te voeren met betrekking tot TikTok.

Onder vuur

TikTok ligt de afgelopen tijd onder vuur; de Amerikaanse overheid onderzoeken veiligheidsrisico's verbonden aan het gebruik van de Chinese app. TikTok is onderdeel van het Chinese bedrijf ByteDance. De VS vrezen dat de Chinese overheid via TikTok propaganda verspreidt en probeert te spioneren. TikTok en ByteDance ontkennen dat.

De Amerikaanse bank Wells Fargo verbiedt het gebruik van TikTok inmiddels wel. The Information meldt dat werknemers de app voorlopig niet meer mogen gebruiken.

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024