Cybersecurity specialist OPORA krijgt kapitaalinjectie

14-07-2020 | door: Redactie

Cybersecurity specialist OPORA krijgt kapitaalinjectie

Cyber security firma OPORA, heeft een startkapitaal van 7 miljoen dollar ontvangen. De investering werd geleid door Jerusalem Venture Partners (JVP) en private angel investeerders.

OPORA, opgericht door Yuval Diskin, het voormalige hoofd van de Israëlische dienst voor interne veiligheid (Shin Bet), biedt een analysemogelijkheid voor vijandig gedrag vóór aanvallen om preventieve bescherming tegen vijandige bedreigingen te bieden tegen de meest persistente, georganiseerde en grotendeels onbetwiste cyber criminelen die vandaag actief zijn.

Het bedrijf kondigt twee nieuwe bestuursleden aan, oprichter en voorzitter van JVP, Erel Margalit, en JVP-directeur, Julia Kagan, en zal de seed-financiering gebruiken voor productontwikkeling, verkoop en marketinginspanningen.

OPORA's Adversary Threat Protection (ATP) platform biedt een realtime en continu overzicht van de cyberaanvallers van klanten, het blootleggen en bewaken van hun netwerk van aanvalsinfrastructuur en het leveren van preventieve maatregelen om aanvallen aan de bron te voorkomen. Organisaties beheren tegenwoordig cyberbeveiligingsbedreigingen zonder een bruikbare kijk op hun tegenstanders, waardoor ze in een chaotische defensieve staat blijven. De OPORA ATP-oplossing bevindt zich tussen de organisatie en haar tegenstanders als een nieuwe eerste verdedigingslinie, controleert de activiteit van de tegenstander en vertaalt deze naar preventieve maatregelen om bedreigingen in te perken voor bestaande preventie-, detectie- en reactiesystemen. OPORA fungeert als een "tegenstander-firewall" voor de organisatie door het preventief blokkeren van aanvallen van tegenstanders dagen voorafgaand aan een eerste campagne en later in de gehele aanvalsketen.

OPORA's benadering van "preventieve beveiliging" werd bedacht door Yuval Diskin, tijdens zijn tijd bij de Shin Bet, waar hij met succes terroristische aanslagen van tevoren wist te voorkomen. De aanpak is aangepast aan de cyberbeveiligingswereld door Yuval en Noam Jolles, de mede-oprichter en Chief Intelligence Officer van OPORA. Het bedrijf wordt geleid door CEO Chris Bell, een seriële cyberbeveiligingsondernemer die mede-oprichter was van Securonix.

Terug naar nieuws overzicht
Security