Schleifenbauer breidt productiecapaciteit verder uit wegens groei

Jos Janssen, CCO Schleifenbauer

14-07-2020 | door: Witold Kepinski

Schleifenbauer breidt productiecapaciteit verder uit wegens groei

Het tempo zit er goed in bij Schleifenbauer Products uit ’s-Hertogenbosch. In juli 2018 verhuisde het bedrijf van bedrijventerrein Kruisstraat in Rosmalen naar de huidige (grotere) locatie op bedrijventerrein Maasakkers in ’s-Hertogenbosch. De aanhoudende groei van het bedrijf in de afgelopen 2 jaren vraagt opnieuw om een uitbreiding, zowel van de productie- als kantoorruimte.

Uitbreiding van de productiecapaciteit op de bestaande locatie

Schleifenbauer breidt op haar bestaande locatie uit met ruim 260 m2. Deze uitbreiding is mogelijk, door de naastgelegen loods te integreren in de productiefaciliteit.

Jos Janssen (COO bij Schleifenbauer) is verantwoordelijk voor de coördinatie van deze verbouwing en licht de gemaakte keuzes nader toe: “De uitbreiding van onze productiecapaciteit is hard nodig. We begeven ons in een groeiende markt, waarbij een toename van dataverbruik en veiligheidsvereisten zorgt voor groei van de datacentermarkt. Dit zijn zowel commerciële datacenters (actief in de verhuur van serverruimte) als datacenters van overheden, profit en non-profit organisaties. Daarnaast zien we een toenemende vraag vanuit de markt naar onze producten op gebied van stroomdistributie (PDU’s en energiemeters). Dit heeft onder andere te maken met ons unieke productieproces en het maatwerk wat we kunnen bieden.

Gelukkig kunnen we uitbreiden op onze bestaande locatie, en moeten we niet opnieuw verhuizen. Uiteraard is dit iets waar we bij de keuze van dit pand een aantal jaren geleden al rekening mee hebben gehouden.”

Assemblage van PDU’s en energiemeters volledig in eigen beheer

Schleifenbauer heeft het assemblageproces van haar PDU’s en energiemeters sinds de oprichting uitbesteed aan een externe partij. Echter, door de toenemende groei en de behoefte aan een efficiënter productieproces wordt de assemblage vanaf augustus 2020 volledig in eigen beheer en ‘inhouse’ georganiseerd. Dit heeft meerdere voordelen.

Jos Janssen: “Het inrichten van een nieuwe assemblageafdeling is een belangrijk onderdeel van de verbouwing. Deze ruimte wordt voorzien van een ESD-vloer en van moderne werkstations en testapparatuur. Naast de verbouwingswerkzaamheden zijn we momenteel ook druk met het werven van assemblagemedewerkers, ter versterking van ons bestaande team. Dit verloopt positief, inmiddels hebben veel geïnteresseerden zich bij ons gemeld.”

Terug naar nieuws overzicht
Datacenters