Informatica koopt Compact Solutions

Amit Walia, CEO Informatica

13-07-2020 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Informatica koopt Compact Solutions

Informatica, speler in enterprise cloud datamanagement, heeft aangekondigd Compact Solutions LLC te hebben overgenomen om uitgebreid metadatabeheer naar het Informatica Intelligent Data Platform te brengen, mogelijk gemaakt door CLAIRE  AI-engine. Het overnamebedrag is niet bekend gemaakt.

De overname moet de positie van Informatica op het gebied van metadata-gestuurde AI en automatisering versterken en breidt de mogelijkheden uit die Informatica-klanten in staat stellen om vrijwel alle soorten bedrijfsgegevens te catalogiseren en te beheren, inclusief complexe bedrijfssystemen (bijv. Mainframe), ETL van meerdere leveranciers, met de hand gecodeerde scripts, BI-tools, databases, applicaties, datawarehouses en data lakes.

Het gebruik van Informatica Enterprise Data Catalog met de geavanceerde metadata-connectiviteit van Compact Solutions versnelt analyse, gegevensbeheer, privacy en datawarehouse-moderniseringsinitiatieven door alle gegevens te begrijpen en te prioriteren en hoe deze moeten worden verwerkt en gemigreerd.

"In de huidige omgeving worden bedrijven gedwongen om veel sneller digitale transformatie te realiseren dan ze ooit hadden gepland of verwacht. Als zodanig hebben Chief Data Officers AI-gestuurde data governance-tools nodig om het hele proces van het beheren, catalogiseren en besturen van data te vereenvoudigen, zodat ze succesvol zijn", zegt Amit Walia (foto), CEO van Informatica. "Deze acquisitie zal het leiderschap van Informatica in metadata-gedreven AI en automatisering verder uitbreiden en versnellen, en onze strategie ondersteunen om Data 4.0 te leveren voor de huidige CDO's, waardoor ze niet alleen kunnen overleven, maar ook kunnen gedijen in het snel veranderende zakelijke landschap van vandaag."

Terug naar nieuws overzicht