Vodafone UK en BT Group: Huawei verwijderen uit telecomnetwerken kost vijf tot zeven jaar

12-07-2020 | door: Wouter Hoeffnagel

Vodafone UK en BT Group: Huawei verwijderen uit telecomnetwerken kost vijf tot zeven jaar

Topmensen van Vodafone UK en BT Group waarschuwen dat het verwijderen van Huawei apparatuur uit Britse telecomnetwerken vijf tot zeven jaar in beslag gaat nemen. Head of Networks bij Vodafone UK Andrea Dona en CTIO bij BT Group Howard Watson roepen de Britse overheid op voldoende tijd te geven om dit te realiseren.

Dit meldt Mobile World Live. In januari besloot de Britse overheid dat aanbieders die een hoog risico opleveren, waaronder Huawei, een beperkte rol mogen spelen in Britse 5G-netwerken. Onlangs kwam de Britse overheid terug op dit besluit; het land wil Huawei op termijn volledig uitbannen uit telecomnetwerken. Volgens geruchten wil de Britse overheid 2023 als deadline instellen voor het verwijderen Huawei apparatuur uit de kern van Britse telecomnetwerken.

Dona en Watson waarschuwen dat deze deadline onrealistisch is. Zij vrezen dat een dergelijke deadline tot verstoringen van telecomnetwerken kan leiden. Watson: "Het is logistiek onmogelijk om naar nul te gaan in een periode van drie jaar tijd. Dit zou letterlijk blackouts betekenen voor klanten."

Terug naar nieuws overzicht