Anuj Kapur leidt SAP Corporate Development & Strategy

Anuj Kapur

10-07-2020 | door: Witold Kepinski

Anuj Kapur leidt SAP Corporate Development & Strategy

SAP heeft bekendgemaakt dat het de voormalige Cisco chief strategy officer Anuj Kapur heeft benoemd tot president, Corporate Development & Strategy.

In deze rol zal Kapur SAP helpen om toekomstige trends voor te blijven en tegelijkertijd meer waarde te bieden aan klanten tijdens hun transformatietraject. Kapur is verantwoordelijk voor de SAP-brede groeistrategie en ondersteunt de uitvoering ervan gedurende de gehele product- en klantlevenscyclus. Hij rapporteert aan Christian Klein, SAP CEO en lid van de Raad van Bestuur, en zal gevestigd zijn in Silicon Valley.

"Een dergelijke verantwoordelijkheid vereist een creatieve denker en bekwame leider die een brede kennis heeft van wereldwijde en lokale vereisten", aldus Klein. 'In Anuj hebben we dat allemaal gevonden. Navigeren door de huidige volatiele omgeving kan een uitdaging zijn, en nu zijn we onze klanten, partners, collega's en aandeelhouders meer dan ooit een duidelijke strategie verschuldigd die onze weg voorwaarts schetst. Net als bij onze oplossingen moet een holistische strategie worden geïntegreerd, die het geheel van SAP en onze respectieve doelen weerspiegelt en samenbrengt. Het moet ook de verbinding maken tussen waar we staan en onze langetermijnvisie, ons begeleiden naar waar we willen zijn en hoe we daar kunnen komen. ”

Kapur is opgegroeid in India, Kenia en Canada en woont nu in de San Francisco Bay Area. Hij bekleedde verschillende functies bij Cisco, waaronder strategie, productbeheer en bedrijfsontwikkeling, voordat hij werd benoemd tot chief strategy officer bij het bedrijf. Voordat hij bij Cisco kwam, bekleedde hij verschillende functies bij Deloitte en Advanced Micro Devices. Kapur heeft een MBA van The Wharton School en een diploma elektrotechniek van de University of Waterloo.

Terug naar nieuws overzicht