Zyxel introduceert GS2220-serie hybride switch met tri-mode beheer

10-07-2020 | door: Wouter Hoeffnagel

Zyxel introduceert GS2220-serie hybride switch met tri-mode beheer

Zyxel Networks, leverancier van AI- en cloud-aangedreven bedrijfs- en thuisoplossingen, introduceert zijn nieuwe GS2220-serie layer 2 hybride switches. Deze leveren voor onderwijs- en bedrijfsnetwerken uitzonderlijke prestaties en flexibiliteit in de vorm van tri-mode beheer via de cloud, de command line interface (CLI) en het Simple Network Management Protocol (SNMP).

"Door de ontwrichtende effecten van de COVID-19 pandemie is gebleken dat flexibele beheeropties voor netwerkapparatuur geen overbodige luxe zijn", zegt Peter van der Putten, Head of Channel Zyxel Benelux. “Door te investeren in een betrouwbaar netwerk met zero-touch provisioning kunnen ook netwerkbeheerders sociale afstand bewaren in de huidige anderhalvemetersamenleving.”

Nebula en beheer

Eén van de features van de tri-mode switch is Zyxel's Nebula cloud management. Beheerders kunnen hiermee vanaf iedere locatie hun netwerken vanuit een centrale interface monitoren en controleren. Nebula is ontworpen met het oog op de business en maakt efficiënt gebruik, configuratie en analyse mogelijk.

Alle GS2220-switches worden geleverd met een eenjarige gratis Nebula Pro-licentie, waarmee bedrijven de voordelen van centraal cloudbeheer op afstand zelf kunnen ervaren. De switches bieden hen ook de mogelijkheid (in een later stadium) naar de cloud te migreren.

Voor situaties waarin cloud management niet de beste oplossing is, kunnen beheerders kiezen voor on-premise CLI beheer: een modus met gedetailleerde mogelijkheden en volledige lees-/schrijftoegang. Een ander alternatief is de SNMP-beheermodus.

Stabiel, stil en compact

De Layer 2-switches zijn onder meer voorzien van bescherming tegen elektrische ontladingen en pieken. Doordat de switches niet zijn voorzien van een ventilator zijn zij daarnaast geruisloos. Ook is de GS2220 voorzien van een compacte behuizing.

De GS2220-serie ondersteunt alle L2-schakeltoepassingen met 44 Gigabit RJ45-poorten, gecombineerd met Gigabit-koper/vezel optische combo-poorten of twee SFP-poorten. Modellen met minder veel poorten zijn ook beschikbaar voor netwerken die meer geavanceerde L2-beheerfuncties op de access-layer willen gebruiken.

Terug naar nieuws overzicht