Logitech domineert markt voor USB videoconferentie systemen

11-07-2020 | door: Witold Kepinski

Logitech domineert markt voor USB videoconferentie systemen

Uit het laatste onderzoek van Synergy Research blijkt dat USB-technologie snel terrein wint in de markt voor videoconferenties. Logitech is in deze markt een sterke groeier.

In het eerste kwartaal waren USB-videoconferentiesystemen goed voor 36% van de inkomsten uit de markt voor videoconferenties, tegenover 21% een jaar geleden. Ondertussen steeg het aandeel van videokamers via USB naar 41%, vergeleken met 35% een jaar geleden.

USB-technologie is goedkoper dan de meer traditionele videocodecsystemen en de mogelijkheid om op Video-as-a-Service (VaaS) services aan te sluiten is een extra zegen. Cisco en Poly blijven marktleider op het gebied van traditionele videoconferentiesystemen, terwijl Logitech een duidelijke marktleider is in USB, met een marktaandeel van 65% in Q1. Dankzij het leiderschap van de snelgroeiende USB-markt heeft Logitech nu de tweede plaats weten te veroveren op de algemene markt voor videoconferenties, de tweede alleen voor Cisco.

De totale markt voor videoconferentiesystemen daalde in het eerste kwartaal met 13% in vergelijking met het eerste kwartaal van 2019. Dit was echter volledig te wijten aan een sterke daling van de verkoop van traditionele videoconferentiesystemen. De verkoop van USB-videoconferentiesystemen steeg met 50%. In de afgelopen twaalf maanden bedroegen de totale systeemverkopen ongeveer 2 miljard dollar.

"De grootste winnaars van de USB-boom zijn leveranciers die USB-vergadercamera's leveren, met Logitech aan het roer", zegt Jeremy Duke, oprichter en hoofdanalist van Synergy Research Group. “Deze USB-camera's werken gemakkelijk en kosteneffectief met VaaS-services van bedrijven als Zoom, Microsoft Teams, Google en anderen, en vormen een symbiotische relatie die de markt helpt voortstuwen. COVID-19 heeft nu een nog sterker momentum gecreëerd in een markt die al op weg was."

Terug naar nieuws overzicht