INNAX neemt Energy Navigator activiteiten over

09-07-2020 | door: Redactie

INNAX neemt Energy Navigator activiteiten over

De Energy Navigator software en de dataspecialisten van E-Nolis zijn per 1 juli onderdeel geworden van INNAX. De overname van de Energy Navigator activiteiten betekent een versnelde ontwikkeling van innovatieve datadiensten, die een steeds prominentere rol krijgen in de verduurzamingsoplossingen die INNAX biedt.

INNAX en het Energy Navigator team werken al langere tijd samen in het bedienen van opdrachtgevers. Beide zijn betrokken bij de ontwikkeling van de Paris Proof Monitor, een intelligent dataplatform dat gebouweigenaren inzicht geeft in hun portefeuille en de meest effectieve verduurzamingsroute. “We zijn zeer verheugd met de komst van de gepassioneerde mensen van het Energy Navigator team. Met hun kennis van data science, gebouwkarakteristieken en IT-architectuur versnellen we het verduurzamingsproces door vergaande automatisering en digitalisering. Dat is precies waar gebouweigenaren behoefte aan hebben én versnelt de verduurzaming enorm”, aldus Jörgen Waagenaar, algemeen directeur van INNAX.

Digitalisering nodig om klimaatdoelen te halen
Een grote blokkade voor verduurzaming van vastgoed is het ontbreken van inzicht: accurate en kwalitatief hoogwaardige data over bijvoorbeeld energieaansluitingen, verbruiken en de energieprestaties van vastgoed. Dit maakt het moeilijk een effectieve verduurzamingsstrategie te bepalen. Philip Blaauw, oprichter van INNAX: “Als missiegedreven bedrijf willen we daarin het verschil maken. We komen simpelweg handen te kort als Nederland de klimaatdoelstellingen wil halen. Digitalisering is hoognodig en maakt de verduurzaming (kosten)efficiënter. Efficiëntie die ook geldt op het gebied van compliance zoals het voldoen aan de informatieplicht, energie-audits en routekaarten die ondernemingen moeten indienen.”

Terug naar nieuws overzicht