Leaseweb groeit door uitbreiding lokale aanwezigheid en nieuwe producten en diensten

Leaseweb vliegtuig

08-07-2020 | door: Witold Kepinski

Leaseweb groeit door uitbreiding lokale aanwezigheid en nieuwe producten en diensten

Leaseweb, hostingbedrijf voor clouddiensten, heeft bekend gemaakt dat zijn groei van de wereldwijde hostinginfrastructuur en de bijbehorende netwerkcapaciteit twee keer zo groot is als het marktgemiddelde. Dit resultaat is te danken aan een gerichte strategie om de wereldwijde aanwezigheid van het bedrijf in vijf jaar tijd te laten groeien. Zo heeft Leaseweb het aantal datacenterlocaties wereldwijd met 22% weten te verhogen. Hierdoor is ook de netwerkcapaciteit met 55% toegenomen en de bandbreedte is vergroot van 5,5 naar 10Tbps. Dit stelt Leaseweb in staat om succesvol in te spelen op internationale marktveranderingen en te voldoen aan de vraag van klanten naar lokale en wereldwijde cloudinfrastructuren.
 
Na de opening van nieuwe locaties in Londen en Sydney eind 2017 opende Leaseweb vorig jaar ook een datacenterfaciliteit in Miami, die fungeert als springplank naar Zuid-Amerika. Dit brengt het totaal aantal wereldwijd opererende datacenterlocaties op twintig, met 80.000 servers in beheer. Daarnaast heeft Leaseweb onlangs een significante netwerkuitbreiding afgerond in zijn datacenter in Amsterdam. Hiermee kan het bedrijf nu ook connectiviteit leveren voor toepassingen die vragen om een bandbreedte van 100 Gbps – een uitstekende basis voor nog meer groei. In de Verenigde Staten heeft Leaseweb bovendien twee bedrijven voor managed hostingdiensten overgenomen: ServInt en NOBIS-technologiegroep. Hiermee hebben meer eindgebruikers toegang tot het portfolio van Leaseweb's oplossingen via de bestaande datacenters.
 
Leaseweb heeft echter niet alleen datacenters en nieuwe diensten toegevoegd aan zijn portfolio. Het bedrijf heeft zijn IaaS-platform ook uitgebreid naar Azië met de Leaseweb Cloud, zodat het in deze regio nu een volledig aanbod aan public en private cloud-producten kan leveren. Verder heeft Leaseweb zijn aanbod van back-up en bescherming van de cloud versterkt, waarmee het internet- en cloudprofessionals een gebruiksvriendelijke, snelle en betrouwbare oplossing levert voor gegevensbescherming. Het bedrijf levert overigens All Flash FAS-opslag in zijn hele cloudportfolio, voor een lagere latency en meer betrouwbaarheid voor bedrijfskritische cloudtoepassingen.
 
Alexander Kalkman (foto), CMO bij Leaseweb: “Wereldwijd opererende bedrijven, die trots zijn op hun concurrentievoordeel, zoeken een wereldwijde hosting- en infrastructuurprovider die lokaal en betrouwbaar de beste gebruikerservaring kan leveren. Deze behoefte sluit direct aan op onze doelstelling om wereldwijd uit te groeien tot voorkeursleveranciers voor cloudinfrastructuur die niet alleen voldoet aan de lokale eisen, maar ook de mogelijkheid biedt om buitenlandse klanten van dienst te zijn. Voor de toekomst blijven we gericht op groei en blijven we wereldwijd superieure technologie aanbieden voor cloudhosting, met een persoonlijk, menselijk contact met onze klanten. Daar kunnen de grote spelers in deze industrie simpelweg niet aan tippen en onze klanten weten dit zeer te waarderen.”

Leaseweb wil klanten alles leveren wat ze nodig hebben als het gaat om hosting en managed services. Dit komt vooral tot uiting in de Adtech- en Martech-sectoren, die belangrijke aandachtsgebieden zijn. Adjust levert Attribution & Analytics voor mobiele toepassingen en vertrouwt op Leaseweb voor meerdere private racks van dedicated servers over de hele wereld. Leaseweb levert racks die redundant zijn aangesloten op het core network met 2 x 200 Gbps en biedt snelle verbindingen tussen servers (variërend van 20-40 Gbps, afhankelijk van de behoeften van de regio). Algolia is een API voor gedistribueerde search-as-a-service en koos voor Leaseweb vanwege de klantgerichte en wereldwijde mindset. Door deze samenwerking kon Algolia een bijzonder beschikbare API bouwen verdeeld over 12 regio's, waarmee het zich heeft opgewerkt tot één van de topbedrijven voor zoeken op maat.
 

Terug naar nieuws overzicht
Datacenters