Belgische hacking start-up Intigriti haalt meer dan vier miljoen euro op

08-07-2020 | door: Witold Kepinski

Belgische hacking start-up Intigriti haalt meer dan vier miljoen euro op

De Belgische start-up Intigriti, een platform voor ethische hackers, heeft in een eerste investeringsronde 4,14 miljoen euro opgehaald. De kapitaalinjectie werd geleid door het Europese fonds ETF Partners, dat zich focust op duurzame technologie. Het fonds krijgt daarmee een minderheidsbelang in handen en zal met ETF partner Remy de Tonnac (CEO Gemalto / INSIDE Secure) het board versterken. Met het geld wil het hacking platform haar leiderschapspositie binnen de Benelux versterken en verder uitbreiden naar de rest van Europa.

Via Intigriti kunnen bedrijven hun systemen doorlopend laten testen door meer dan 15.000 ethische hackers uit 130 verschillende landen. Dat is nodig, volgens CEO Stijn Jans: “Vroeger werd de beveiliging van vele bedrijven hoogstens één keer per jaar doorgelicht. Vandaag is dat ondenkbaar, omdat er dagelijks honderden nieuwe soorten kwetsbaarheden ontdekt worden. De strijd tegen cybercriminaliteit is er een die we samen moeten voeren, niet ieder voor zich.”

Door een beroep te doen op een netwerk van ethische hackers, willen instellingen en bedrijven zoals de Europese Unie, Kinepolis, Randstad, Brussels Airlines en bpost een vangnet voorzien voor veiligheidslekken, en dat lijkt te werken:

“Afgelopen jaar heeft ons netwerk met succes meer dan 10.000 kwetsbaarheden gedetecteerd en verholpen. Dat is een forse groei tegenover het jaar daarvoor, en een record dat we in 2020 alvast gebroken hebben”, zegt ethisch hacker Inti De Ceukelaire, die instaat voor de groei van de hacker community. “Door de huidige tijdsgeest zoeken steeds meer cybersecurity-professionals naar manieren om online carrière te maken. Ons platform maakt het mogelijk om bij te dragen aan de cyberveiligheid van internationale bedrijven, én om beloningen tot 50.000 euro in de wacht te slepen, zonder dat je daarvoor je huis moet uitkomen. Dit is een nieuwe, duurzamere manier van werken, die consultancy voorgoed zal veranderen.”

De keuze voor het duurzaamheidsfonds ETF Partners is niet toevallig, verklaart De Ceukelaire: “We hebben bewust voor een partner gekozen die onze waarden en visie deelt. Als globaal netwerk van ethische hackers komen de ethische en morele aspecten altijd op de eerste plaats. ETF partners zal ons niet alleen ondersteunen om deze waarden uit te dragen, maar ook extra middelen beschikbaar maken om impact te maken op de veiligheid van duurzame projecten”.

Terug naar nieuws overzicht
Security