SAP software leverancier GIB lanceert de SCX suite

08-07-2020 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

SAP software leverancier GIB lanceert de SCX suite

De internationale SAP software leverancier GIB heeft een volledige nieuwe productsuite gelanceerd; SCX Suite, wat staat voor Supply Chain Excellence. Dit gebeurde tijdens de jaarlijkse klantendag die anders dan andere jaren dit jaar geheel digitaal werd gehouden.

De SCX Suite is de nieuwe en procesgerichte oplossing van GIB gebaseerd en ontwikkeld op de laatste SAP-technologie S/4 HANA. Niet enkel maakt men gebruik van de vriendelijke userinterface maar het gehele concept is gebaseerd op indicatoren die de gezondheid van het bedrijf in één oogopslag presenteert.

Standaard SAP gegevens leveren de input voor de proces indicatoren, die de barometer zijn van bv de kwaliteit van de sales planning, het voorraadbeheer, de materiaalplanning of de productieprestaties. Tezamen vormen de procesindicatoren een centraal kerngetal, de SCX-indicator. Dit visualiseert in een oogopslag de kwaliteit van het volledige end2end-proces binnen het bedrijf. Het idee hierachter is dat het optimaliseren van Supply Chain-processen begint met het creëren van bewustzijn. GIB SCX geeft een holistische en procesgeoriënteerde kijk op de interne Supply Chain van het bedrijf, aldus GIB.

De GIB SCX suite ondersteunt gebruikers volgens het APEO principe. Per proces kan men op diverse processen en indicatoren verder Analyseren, Plannen, Executeren en Optimaliseren. Zodoende kan de gebruiker de kwaliteit van zijn proces beoordelen door te analyseren en evalueren om daarmee het proces verder te optimaliseren.

Gebruikersgerichtheid is voor de SCX suite een duidelijk uitgangspunt (bruikbaarheid, eenvoud en procesvolwassenheid). Daarom zijn de ontwikkelingen van SCX softwaresuite volledig gebaseerd op de nieuwste user interface standaarden uit SAP S/4HANA zoals Fiori apps en SAPUI5 en verder aangevuld met complexe algoritmen en heuristieken. Binnenkort zullen ook toepassingen als machine learning, kunstmatige intelligentie SCX gaan ondersteunen.

Björn Dunkel, Managing Director GIB: "Supply Chain optimalisatie is echt essentieel voor het economische succes van een bedrijf en vertegenwoordigt tegelijkertijd een enorm groot takenpakket dat vaak moeilijk te beheersen is voor het MKB. Met SCX bieden we een organische oplossing voor het gehele Supply Chain proces voor elk type bedrijf"

GIB zal de SCX Suite introduceren in Nederland medio Q3 2020

Terug naar nieuws overzicht