Witold Kepinski - 08 juli 2020

Paul Smith leidt ServiceNow EMEA regio

Paul Smith leidt ServiceNow EMEA regio image

ServiceNow, een digitale workflowbedrijf, kondigt aan dat Paul Smith per 7 juli bij het bedrijf aan de slag is gegaan als Senior Vice President en General Manager, EMEA. Smith is afkomstig van Salesforce, waar hij verschillende pan-EMEA-functies heeft vervuld, en meest recent werkzaam was als Executive Vice President en UK General Manager.

Smith heeft 17 jaar ervaring in verschillende leidinggevende en senior management posities binnen de techsector. Smith heeft een track record als het gaat om het aansturen van sales-afdelingen, go-to-market-trajecten en het ontwikkelen van nieuwe markten om ‘triple digit’ groei te realiseren.

“ServiceNow loopt voorop in de workflowrevolutie nu bedrijven wereldwijd zichzelf omvormen tot moderne digitale enterprise-ondernemingen,” zegt ServiceNow CEO Bill McDermott. “De beste leiders en toptalent willen werken voor bedrijven waar ze de toekomst vorm kunnen geven, bedrijven zoals ServiceNow. We zijn zeer verheugd dat Paul Smith ons team gaat versterken, om klanten van dienst te zijn en om de EMEA-regio naar een volgend niveau te brengen in onze ambitie om het meest toonaangevende enterprise softwarebedrijf van de 21ste eeuw te worden.”

Smith zal leidinggeven aan een regio met veel van de belangrijkste markten en groeimogelijkheden van het bedrijf. De omzet van ServiceNow in de EMEA-regio groeide in 2019 met 32 procent vergeleken met het voorgaande jaar; EMEA behaalde een ongeveer $1 miljard omzet run rate vanaf Q1 2020.

“ServiceNow is toonaangevend in workflows en is een van meest boeiende en innovatieve groeibedrijven ter wereld,” zegt Smith. “De pioniersgeest die aan de basis ligt van het Now Platform geeft ServiceNow een zeldzame combinatie van schaal en flexibiliteit. Het is precies deze combinatie die klanten vragen van hun belangrijkste partners, omdat ze worstelen met het digitaal transformeren van hun bedrijf om zich aan te kunnen passen de veranderingen die nog moeten komen.”

Smith vervolgt: “Er zijn momenten in je leven dat er zich carrièrebepalende kansen voordoen; ServiceNow is voor mij zo’n kans. De getalenteerde werknemers en de toewijding als het gaat om klant- en partnersucces onderscheidt het bedrijf van andere wereldwijde merken. Ik ben zeer verheugd om hier aan de slag te gaan en zie het als een voorrecht de kans te krijgen leiding te geven aan de EMEA-regio in de volgende groeifase.”

Smith volgt Philip van der Wilt op die deze rol vervulde van januari 2016 tot juli 2020. In deze periode, en onder leiding van Van der Wilt, is het bedrijf in de EMEA-regio snel gegroeid en heeft het een sterke voetafdruk opgebouwd in deze regio.

“Mijn dank gaat uit naar Philip voor zijn leiderschap tijdens de groei van onze EMEA-regio in de afgelopen vier jaar en het neerzetten van ServiceNow als een strategische partner voor veel toonaangevende bedrijven wereldwijd,” zegt Kevin Haverty, Executive Vice President of Worldwide Sales van ServiceNow. “Met Paul in ons team kunnen we ons momentum voortzetten en de volgende groeifase inzetten. Paul’s ruime ervaring en buitengewone track record in de regio zal bijdragen aan een versnelling van onze toonaangevende positie als partner voor C-suite leidinggevenden die digitaal willen transformeren.”

Smith begon zijn carrière bij Procter and Gamble maar volgde al snel zijn passie voor de technologiesector, die hem naar Microsoft bracht. Ook gaf hij leiding aan verschillende innovatieve start-ups. In 2012 begon hij bij Salesforce om leiding te geven aan de EMEA Marketing Cloud business. Vervolgens gaf hij leiding aan de EMEA Cloud Sales, tot zijn aanstelling als EVP en GM UK&I in februari 2019.

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024