Zyxel vernieuwt Nebula Networking Solution

08-07-2020 | door: Wouter Hoeffnagel

Zyxel vernieuwt Nebula Networking Solution

Zyxel Networks, leverancier van AI- en cloud-aangedreven bedrijfs- en thuisoplossingen, brengt een nieuwe update uit van de Nebula Cloud Networking Solution. In deze versie is Dynamic Personal Pre-Shared Key (DPPSK) opgenomen, dat WiFi-beveiliging voor het mkb vereenvoudigt. De oplossing stelt als één van de eerste de API open voor partners uit de verschillende verticals van Zyxel, die nu via Nebula cloud-manageable netwerkdiensten kunnen leveren.

Veel mkb’s vertrouwen nog steeds op hetzelfde WiFi-wachtwoord voor alle gasten en/of medewerkers. Zo’n wachtwoord kan eenvoudig gedeeld of gestolen worden, wat resulteert in een gat in de netwerkbeveiliging. De nieuwe versie van Nebula biedt nu verbeterde cloud- authenticatie door middel van de DPPSK-functie, die voor het eerst beschikbaar is voor het mkb. Met DPPSK wordt elke gebruiker voorzien van een uniek WiFi-wachtwoord. Met één druk op de knop via het dashboard van Nebula kunnen wachtwoorden worden aangepast, wat het beheer van de WiFi-toegang voor meerdere gebruikers eenvoudig, gemakkelijk en veilig maakt.

Cloud-netwerkecosysteem

Zyxel maakt het voor partners eenvoudiger om hun systemen te integreren met Nebula. Met deze update wordt de Nebula API opengesteld voor managed service providers (MSP's) en system integrators, die hiermee hun WiFi-onboardingsystemen kunnen integreren.

Jonas Dekkers, medeoprichter van het Wiflex project van Complit Networks in België: "De verbeterde Nebula-oplossing van Zyxel biedt het mkb de middelen om bezoekers, gasten of medewerkers eenvoudig en veilig toegang te geven tot hun WiFi. Wij juichen Zyxel Networks toe voor het openstellen van hun API voor MSP's. Hierdoor krijgen onze klanten en veel meer mkb’ers de mogelijkheid om veiligere, gebruiksvriendelijkere en cloudgebaseerde – WiFi onboarding-diensten voor hun bedrijven te realiseren. We hebben zelf ook een eigen cloud-gebaseerde onboarding-oplossing voor gasten en medewerkers gecreëerd op basis van Azure en G Suite met de unieke DPPSK-functie van Zyxel."

"Met de laatste Nebula-release zet Zyxel grote stappen om door middel van API-integratie een groeiend cloud netwerkecosysteem van partners op te bouwen, dat verder gaat dan eenvoudige hardware-updates", aldus Peter van der Putten, Head of Channel bij Zyxel Benelux. "De verbeterde beveiligings- en authenticatiemogelijkheden van Nebula maken gebruik van de expertise uit deze technologie-alliantie om bedrijven in staat te stellen hun netwerken eenvoudig te beschermen, zodat ze zich kunnen richten op het leveren van flexibele diensten aan hun klanten.”

CCTV-switches en de Nebula-familie

De Nebula cloud-beheeroplossing ondersteunt voortaan ook de Zyxel GS1350 serie van (video)bewakings-switches. Deze heeft een groter bereik doordat alle PoE-poorten datatransmissie tot 250 meter ondersteunen. Verder kunnen bedrijven de downtime verminderen met de Auto PD Recovery functie, waarmee het systeem eenvoudig herstelt na een defecte stroomvoorziening. Dit stelt netwerkbeheerders in staat om middelen te besparen en hun CCTV-netwerken gemakkelijker te beheren via de cloud, zonder dat ze daarvoor technici naar elke locatie hoeven te sturen.

Multifunctionele en betaalbare WiFi

Tot slot kunnen kleine bedrijven met de nieuwe SSID NAT-functie, Nebula-compatibele access points (AP's) opzetten als router of gateway. Die kunnen vervolgens IP-adressen toewijzen aan draadloze clients, zoals telefoons en laptops van klanten of medewerkers. Hiermee kan de overhead van een extra netwerkinfrastructuur voor veel kleine bedrijven gereduceerd worden.

Naast de GS1350 (video)bewakings-switches worden er nog meer producten in de Nebula-familie geïntroduceerd. Denk hierbij aan de nieuwe WiFi 6 AP's (WAX650S, WAX510D en NWA110AX), XS1930 multi-gigabit switches en GS2220 aggregatie-switches. Hiermee komt het Nebula-portfolio tot een totaal van 52 ondersteunde apparaten.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud