Thinkwise voegt Automated Machine Learning toe aan vernieuwd low-code platform

Robert van der Linden

05-07-2020 | door: Wouter Hoeffnagel

Thinkwise voegt Automated Machine Learning toe aan vernieuwd low-code platform

Thinkwise introduceert een nieuwe versie van zijn enterprise low-code platform beschikbaar. De nieuwe toevoeging is Automated Machine Learning (AutoML), waarmee gebruikers zonder data science-achtergrond machine learning-algoritmes kunnen toevoegen aan hun applicaties. Zo kunnen organisaties geautomatiseerde datagedreven inzichten toepassen in hun bedrijfsprocessen.

In versie 2020.2 van het Thinkwise Platform zijn sinds februari dit jaar inmiddels 80 suggesties en ideeën uit de Thinkwise Community gerealiseerd. Gebruikers van het platform krijgen ook toegang tot verschillende verbeteringen op het gebied van gebruiksgemak en van de bestaande functionaliteit. Ook het beheren van licenties en het uitrollen van applicaties in cloudomgevingen wordt een stuk eenvoudiger.

AutoML

De meest in het oog springende nieuwe functionaliteit is echter AutoML. Hiermee kunnen organisaties vanuit het Thinkwise Platform eenvoudig machine learning-modellen trainen op historische data en deze vervolgens toepassen op actuele data. Door de relevante gegevens en de gewenste voorspelling te definiëren, levert dit automatisch datagedreven inzichten op, die in de loop der tijd verbeteren.

“Wij zijn trots om AutoML nu algemeen beschikbaar te kunnen stellen aan gebruikers van het Thinkwise Platform,” zegt Jasper Kloost, CTO van Thinkwise. “Machine learning vereist normaliter diepgaande kennis van wiskunde en statistiek, maar nu kan elke ontwikkelaar met ons low-code platform deze technologie inzetten.”

Toepassingen

Het Thinkwise Platform biedt standaard al ruime mogelijkheden voor zaken als het automatisch berekenen van kostprijzen of het optimaliseren van logistieke processen. Om complexere voorspellingen te kunnen doen op basis van grote hoeveelheden data biedt AutoML nu een oplossing. Organisaties kunnen direct vanuit het Thinkwise Platform machine learning-modellen trainen op basis van hun bestaande bedrijfsgegevens en low-code modellen, om die vervolgens toe te passen op nieuwe data.

Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om zaken te voorspellen als de prioriteit van een support-ticket, de risicocategorie van een offerte of de klantbeoordeling van een product of dienst. Ook kunnen numerieke waardes voorspeld worden zoals de geschatte kosten bij een voorcalculatie, de kostprijs van een fabricaat op basis van een recept, of de doorlooptijd van een project. Machine learning is geschikt voor dit soort berekeningen, omdat ze afhankelijk zijn van vele combinaties van factoren. AutoML automatiseert dit proces en integreert in het Thinkwise Platform, waardoor het gebruik kan maken van de vastgelegde low-code modellen.

“Vanaf het begin is het doel van Thinkwise om de technische uitdaging uit softwareontwikkeling te elimineren,” zegt Robert van der Linden CEO van Thinkwise. “Met deze nieuwe release van ons platform maken we machine learning nu eenvoudig en voor iedereen toepasbaar in het Thinkwise Platform.”

Roadmap naar 2021

Het team van Thinkwise is inmiddels al begonnen met de ontwikkeling van versie 2021.1 van het platform. Die wordt voor het eind van dit jaar beschikbaar en biedt diverse verbeteringen voor ontwikkelaars bij ISV’s, klanten en partners. Denk hierbij aan een dashboard voor het op afstand monitoren van Thinkwise-applicaties. Verder wordt de populaire technologie om legacy-applicaties te moderniseren, de Upcycler, met deze versie volledig geïntegreerd in het Thinkwise Platform. Verder verwacht Thinkwise ook Natural Language Understanding in het platform te introduceren. Dit maakt het onder andere mogelijk om in applicaties met natuurlijke taal informatie op te vragen of taken gedaan te krijgen.

Meer informatie over het Thinkwise Platform versie 2020.2 is hier beschikbaar.

Thinkwise is onlangs gepositioneerd onder de koplopers in technologie in de SPARK Matrix: Low-Code Application Development Platforms 2020, een publicatie van Quadrant Knowledge Solutions. Door de focus op low-code ontwikkeling van core enterprise business systemen en het moderniseren ervan, heeft Thinkwise volgens het onderzoek een unieke positie om significante marktgroei te realiseren in een concurrerende, maar bloeiende markt.

Terug naar nieuws overzicht