Xerox bestanden mogelijk gestolen door Maze ransomware groep
03-07-2020 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Xerox bestanden mogelijk gestolen door Maze ransomware groep

Naar verluidt zijn er Xerox bestanden mogelijk gestolen door een Maze ransomware groep zo meldt BleepingComputer. De Maze aanvallers beweren meer dan 100 GB aan bestanden van Xerox te hebben gestolen en zullen deze openbaar maken als het bedrijf niet in onderhandeling gaat voor een losgeldbetaling, zo meldt BleepingComputer.

De Maze aanvallers plaatsten verschillende screenshots op een website die laten zien dat computers op ten minste één Xerox-domein zijn versleuteld, aldus BleepingComputer.

De Maze ransomware exploitanten beweren meer dan 100 GB aan bestanden van Xerox te hebben gestolen en zullen deze openbaar maken als er geen losgeld is betaald.

Xerox geeft geen commentaar. De aandelen van het bedrijf zijn licht gedaald tot 15,15 dollar per aandeel sinds BleepingComputer het voorval heeft gepubliceerd.

Eerder werd outsourcer Conduent getroffen door Maze ransomware waarbij sprake is van het lekken van interne bedrijfsdocumenten aldus het Amerikaanse CRN, Cyble en BleepingComputer. Conduent is opgericht als nieuwe bedrijf nadat Xerox in 2016 zijn outsourcingactiviteiten voor bedrijfsprocessen had stopgezet.

Ook Cognizant is eerder getroffen door een Maze aanval. Laatst werd chipmaker MaxLinear nog getroffen door Maze ransomware.

Terug naar nieuws overzicht
Security