Duitsland helpt Britten bij ontwikkeling corona-app

02-07-2020 | door: Wouter Hoeffnagel

Duitsland helpt Britten bij ontwikkeling corona-app

Duitsland gaat het Verenigd Koninkrijk helpen bij de ontwikkeling van een gedecentraliseerde tracking-app om de verspreiding van het coronavirus in te perken. Dit maakt de Duitse ambassadeur in het Verenigd Koninkrijk Andreas Michaelis bekend aan BBC Radio 4.

"Onze experts staan in contact met experts hier in het Verenigd Koninkrijk, onder toezicht van de twee gezondheidsministeries om te zien hoe zij schouder-aan-schouder verder kunnen komen", aldus Michaelis.

Anoniem locatiegegevens verzamelen

Duitsland maakt gebruik van een corona-app op basis van de API's die Google en Apple beschikbaar stellen voor respectievelijk Android en iOS. Deze maken het mogelijk met behulp van bluetooth anoniem locatiegegevens te verzamelen. Michaelis meldt dat de Duitse app sinds zijn lancering op 16 juni ongeveer 14 miljoen keer is gedownload. De app heeft 20 miljoen euro gekost.

De samenwerking moet de ontwikkeling van een Britse corona-app versnellen. De Britse overheid nam onlangs afscheid van een gecentraliseerde corona-app en werkt nu eveneens aan een gedecentraliseerde variant. De ontwikkeling hiervan neemt naar verwachting nog enkele maanden in beslag.

Terug naar nieuws overzicht