Hitachi Vantara stelt Gajen Kandiah aan als nieuwe CEO

Gajen Kandiah

01-07-2020 | door: Witold Kepinski

Hitachi Vantara stelt Gajen Kandiah aan als nieuwe CEO

De raad van bestuur van Hitachi Vantara heeft  aangekondigd dat Gajen Kandiah met ingang van 13 juli 2020 is benoemd tot CEO. Toshiaki Tokunaga , momenteel CEO en voorzitter van de raad van bestuur van Hitachi Vantara, zal de verantwoordelijkheden overdragen aan Kandiah tot 1 oktober 2020 , waarna Tokunaga voorzitter blijft.

"Ik ben trots op de enorme vooruitgang die Hitachi Vantara het afgelopen jaar heeft geboekt om onze digitale infrastructuuractiviteiten van wereldklasse uit te breiden met nieuwe digitale oplossingen en serviceaanbiedingen", zegt Hitachi Vantara, CEO en voorzitter Toshiaki Tokunaga . "Dankzij de sterke interne ontwikkeling, strategische overnames en de integratie met Hitachi Consulting hebben we de mogelijkheden toegevoegd die we nodig hebben om onze klanten te begeleiden van wat nu is naar wat nu volgt. Gajen Kandiah heeft een indrukwekkend trackrecord in snel schaalbare digitale bedrijven. Hij is de perfecte CEO om Hitachi Vantara, zijn partnerecosysteem en onze klanten te helpen hun succes verder te versnellen. "

Gajen Kandiah bouwt al meer dan twee decennia winnende IT-bedrijven binnen multinationals en startups. Gedurende 15 jaar bij Cognizant hielp hij het bedrijf te laten groeien van 368 miljoen dollar aan jaarlijkse inkomsten naar meer dan 16 miljard dollar . Hij was meest recentelijk president van Cognizant's Digital Business ter waarde van meerdere miljarden dollars, een rol waarin hij leiding gaf aan de overnames van softwarebedrijf Softvision, leverancier van marketingoplossingen Netcentric, en Idea Couture, een bedrijf voor digitale innovatie en technologische diensten. Hij leidde ook een Cognizant-breed initiatief om de capaciteiten en diensten van het bedrijf om te vormen tot een geïntegreerd, branche- en klantgericht pakket van aanbiedingen en oplossingen.

Kandiah was eerder senior vice-president en algemeen directeur van Cognizant's Informatie, Media en Entertainment; Productielogistiek; Consumentengoederen; en communicatie-industrie. Voordat hij bij Cognizant kwam, was hij mede-oprichter van NerveWire, Inc., een door venture capital ondersteund managementadvies- en systeemintegratiebedrijf, dat later werd overgenomen door Wipro.

Terug naar nieuws overzicht