Microsoft en LinkedIn willen meer mensen digitale vaardigheden aanleren

Microsoft en LinkedIn willen meer mensen digitale vaardigheden aanleren

01-07-2020 | door: Witold Kepinski

Microsoft en LinkedIn willen meer mensen digitale vaardigheden aanleren

Microsoft en LinkedIn starten een initiatief aan waarmee zij wereldwijd 25 miljoen mensen toegang bieden tot het leren van digitale vaardigheden. Het initiatief komt als reactie op de mondiale economische recessie die is veroorzaakt door de COVID-19 pandemie. Volgens Microsoft en LinkedIn is het belangrijk dat mensen die getroffen zijn door het verlies van hun baan, toegang krijgen tot het aanleren van nieuwe digitale vaardigheden, omdat dit het economisch herstel zal versnellen.

Het initiatief omvat directe stappen om mensen die op zoek zijn naar omscholing en/of een baan te helpen. LinkedIn, GitHub en Microsoft combineren hun bestaande en nieuwe middelen waarmee zij het volgende aan gaan bieden:

Data en analyses. Het gebruik van gegevens om inzicht te krijgen in de vaardigheden en banen waar de meeste vraag naar is en die daarom waarschijnlijk tot (goede) carrièremogelijkheden zullen leiden.

Gratis leermiddelen. Toegang bieden tot gratis leerpaden tot het einde van 2020, en gratis content van Microsoft, LinkedIn en GitHub, om mensen de vaardigheden te helpen ontwikkelen die nodig zijn voor de veelgevraagde banen.

Vaardigheden koppelen aan mogelijkheden. Het bieden van toegang tot de industrie erkende certificeringen tot het einde van het jaar. En gratis toegang tot krachtige tools voor werkzoekenden die mensen helpen om aangenomen te worden zodra ze de vaardigheden en certificeringen hebben.

Het officiële Microsoft-blog met alle informatie over het initiatief vind je hier.

Terug naar nieuws overzicht