Okta, CrowdStrike, Netskope en Proofpoint bundelen hun krachten

01-07-2020 | door: Redactie

Okta, CrowdStrike, Netskope en Proofpoint bundelen hun krachten

Okta, CrowdStrike, Netskope en Proofpoint bundelen hun krachten voor de beveiliging van thuiswerkomgevingen. Het doel daarvan is om organisaties te helpen met de toepassing van een ‘zero trust’-beveiligingsstrategie. Dat is een eerste vereiste om dynamische bedrijfsomgevingen en thuiswerkers veilig te houden.

De coronacrisis heeft organisaties gedwongen om snel over te stappen op thuiswerken. Hierdoor zijn werknemers en IT-activa buiten de traditionele netwerkrand terechtgekomen. Deze nieuwe IT-omgeving is een stuk vatbaarder voor gerichte cyberaanvallen. Beveiligingsteams worstelen bovendien met complexe vraagstukken als gevolg van ongelijksoortige systemen en data, een breder scala aan beheerde en onbeheerde endpoints en de toegang van eindgebruikers tot honderden applicaties die ze voor hun dagelijkse werk nodig hebben. Volgens het [email protected] (from Home)-rapport van Okta is het aantal phishing-aanvallen sinds eind februari met ruim 600% toegenomen. Ook de FBI kwam met een waarschuwing tegen scams rond het coronavirus. Door deze escalatie van cyberrisico’s zien IT- en security-teams zich gedwongen om in korte tijd krachtiger beveiligingsoplossingen in te zetten, maar zonder het praktische advies dat voor een correcte implementatie is vereist.

Okta, CrowdStrike, Netskope en Proofpoint reiken IT- en security-professionals de kennis en geïntegreerde oplossingen aan die nodig zijn voor het beheer van de beveiliging van gedistribueerde netwerkomgevingen die door de pandemie al snel een permanent karakter aannemen. Hun vier hoogwaardige oplossingen dienen als pijlers van een moderne, uitgebreide beveiligingsarchitectuur. De kersverse partners zullen geïntegreerde oplossingen combineren met geavanceerde inzichten, referentiearchitecturen, best practices voor de implementatie en functionaliteit voor het beschermen van eindgebruikers, apparaten, het netwerk en data. Hun oplossingen groeien daarmee uit tot de kerncomponenten van een moderne zero trust-aanpak van cybersecurity.

“Met het oog op de nieuwe manier van werken is het cruciaal om een juiste, op de lange termijn gerichte beveiligingsstrategie te hanteren voor een personeelsbestand dat hoofdzakelijk uit thuiswerkers bestaat”, zegt David Bradbury, de chief security officer van Okta. “Data, apparatuur en werknemers zullen zich alleen maar op grotere afstand van het kantoor begeven. Besluitvormers op het gebied van cybersecurity moeten daarom aan de Raad van Bestuur kunnen uitleggen wie toegang heeft tot welke informatie, waar die wordt opgeslagen en hoe die wordt versleuteld. De verbeterde integratie van onze technologie met die van CrowdStrike, Netskope en Proofpoint biedt bedrijven van elke omvang grondig inzicht in de manier waarop zij een modern, identiteitsgericht zero trust beveiligingsecosysteem moeten implementeren. Op die manier kunnen ze voorzien in prangende beveiligingsbehoeften die door de pandemie in een stroomversnelling raken. En misschien nog wel net zo belangrijk is dat dit hun beveiliging toekomstbestendig maakt.”

“Een van de onverwachte gevolgen van de coronacrisis is dat ze heeft gediend als lakmoesproef voor waar bedrijven precies in hun traject naar digitale transformatie staan. Nu ‘werken vanaf elke locatie’ uitgroeit tot de norm zullen IT-afdelingen proberen om bedrijfsonderbrekingen en blootstelling aan cyberbedreigingen te minimaliseren met cloud-native oplossingen die in elke omgeving snel kunnen worden opgeschaald”, zegt Amol Kulkarni, chief product officer bij CrowdStrike. “Het Falcon-platform van CrowdStrike is van meet af aan in de cloud ontwikkeld, zodat organisaties hun workloads eenvoudig en op afstand kunnen hosten, beheren en beschermen. Dat kunnen ze op elke gewenste schaal doen, waar hun werknemers zich ook maar bevinden. We zijn er trots op om samen met cloud-leiders Okta, Proofpoint en Netskope IT-teams te helpen met de tenuitvoerlegging van een zero trust-strategie. De endpoint-beveiliging dient daarbij als kerncomponent voor conditionele toegang en strekt zich uit over de grenzen van het netwerk om dynamische werkomgevingen te beschermen.”

“Door alle veranderingen en de gedwongen mobiliteit als gevolg van de pandemie moeten beveiligingsteams voor een snelle transformatie zorgen om gevoelige bedrijfsgegevens veilig te houden. Ze proberen daarnaast in beeld te krijgen hoe het ‘nieuwe normaal’ er precies uitziet als bedrijfsactiviteiten buiten de traditionele kantooromgeving en netwerkrand plaatsvinden”, zegt Lamont Orange, chief information security officer bij Netskope. "Het cloud-gebaseerde security-platform van Netskope biedt overzicht en real-time databescherming tegen cyberbedreigingen bij het gebruik van cloud-diensten, websites en applicaties vanaf elke locatie, en vanaf elk apparaat. We bieden onze klanten extra meerwaarde door integraties met de beste technologiepartners in hun soort. Daarmee bieden we bescherming voor endpoints en uitgebreidere identiteitsgebaseerde governance en compliance.”

“Mensen vormen het belangrijkste doelwit van cybercriminelen, zeker nu meer eindgebruikers thuiswerken”, zegt Ryan Kalember, executive vice president Cybersecurity Strategy bij Proofpoint. “Zero trust voorkomt dat een hack of infectie van het systeem van één gebruiker in een grootschalig beveiligingsincident uitmondt. Onze mensgerichte aanpak biedt bescherming tegen complexe moderne cyberbedreigingen zoals phishing, malware en hacks van cloud-accounts. We minimaliseren urgente beveiligingsrisico’s door diepgaand inzicht te bieden in de gebruikers die het grootste gevaar lopen. En door te voorzien in essentiële security awareness-training die de veerkracht van eindgebruikers vergroot.”

Terug naar nieuws overzicht
Security