Witold Kepinski - 02 juli 2020

Voys neemt Eigennummer.nl over

Voys neemt Eigennummer.nl over image

Telecomprovider Voys heeft voor een onbekend bedrag Eigennummer.nl overgenomen. De bedrijfsovername is onderdeel van de groei die de Groningse aanbieder van zakelijke VoIP-telefonie voor ogen heeft.

Het is de eerste bedrijfsovername voor Voys. ‘En het is er een waar we trots op zijn’, zegt Annemieke Doornbos van Voys. ‘Door de jaren heen is Voys gegroeid naar een provider die zich voornamelijk richt op het midden- en kleinbedrijf en de grootzakelijke markt. Door de overname van Eigennummer.nl verwelkomen we een groot aantal eenmanszaken als klant.’

Voys heeft het overnameproces als positief ervaren. Annemieke Doornbos: ‘Het was volledig nieuw voor ons, zo’n bedrijfsovername. We hebben het bij Voys als een positief en leerzaam proces ervaren.’ Wat hierbij hielp is de wijze waarop Eigennummer.nl is opgebouwd door de jaren heen. ‘Het is een goed opgezet bedrijf. De werkwijze van de provider ligt in het verlengde van die van Voys.

Eigennummer.nl was voorheen onderdeel van Conniption en werd later verzelfstandigd. De Eigennummer.nl-klanten zijn eerder al op de hoogte gebracht van de overname. Nadat zij zijn geïnformeerd, heeft Voys ook de operationele kant van het bedrijf overgenomen, zoals de supportwerkzaamheden. ‘We zijn erg blij dat de Eigennummer.nl-klanten terechtkomen bij een bedrijf dat dezelfde drive heeft om klanten blij te maken. Door deze overname zijn wij in staat meer focus aan te brengen in ons bedrijf Conniption’, vertellen Mark Minnaard en Pieter Blok, eigenaren van Conniption.

Eigennummer.nl blijft vooralsnog een sublabel van Voys. De klanten behouden hun telefoonnummers en blijven hetzelfde bedrag per maand betalen. "Het enige dat verandert, is dat Voys een grotere serviceorganisatie is", legt Annemieke Doornbos uit. "Hierdoor hopen we nog meer voor onze nieuwe klanten te betekenen."

Purpose-driven
Voys is volgens Doornbos een purpose-driven organisatie. Dit houdt in dat het bedrijf maatschappelijke impact wil maken door vrijheid in communicatie over de hele wereld te bevorderen. Om zoveel mogelijk impact te maken, wil Voys graag verder groeien. De provider sluit daarom niet uit dat er op een later moment meer bedrijfsovernames volgen.