Commvault en Microsoft leveren geïntegreerde SaaS-oplossingen voor databeheer

Sanjay Mirchandani

30-06-2020 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Commvault en Microsoft leveren geïntegreerde SaaS-oplossingen voor databeheer

Commvault, leverancier van software voor het beheer van data op locatie en in de cloud, gaat een meerjarige overeenkomst met Microsoft aan. Het doel is om hun krachten te bundelen bij de go-to-marketstrategie, technische ontwikkeling en verkoop van Software-as-a-Service (SaaS)-oplossingen voor databeheer van Metallic, een dochteronderneming van Commvault. Deze oplossingen zijn geïntegreerd met de functionaliteit voor gegevensbescherming van Azure. De partijen willen hiermee schaalbaarheid combineren met beveiliging en SaaS-beheer.

Commvault en Microsoft verenigen twee technologieën – Azure en Metallic SaaS – om tegemoet te komen aan de behoefte van organisaties aan in de praktijk bewezen technologie voor databescherming die wordt ondersteund door een veerkrachtige en schaalbare infrastructuur met gelaagde beveiliging. Metallic biedt extra bescherming van Microsoft Office 365-data tegen cyberaanvallen of onopzettelijke verwijdering of beschadiging van bestanden. Gebruikers kunnen een beroep doen op een divers scala aan mogelijkheden, variërend van back-ups van virtuele machines en Microsoft SQL-databases tot de bescherming van endpoints.

Deze nieuwe fase in de samenwerking bouwt voort op het jarenlange gebruik door Commvault van mogelijkheden van Azure, zoals de migratie van applicaties en data, opslag op de lange termijn, en de schaalbaarheid, robuustheid en beveiliging van Azure Blob Storage. De nieuwe overeenkomst voorziet in plannen voor de ontwikkeling van een SaaS-oplossing waarbij Metallic Cloud Storage wordt gehost in Azure Blob Storage en overige hechte integraties van oplossingen met native Azure-diensten.

Sneller en eenvoudiger overstappen naar de cloud

“Deze samenwerkingsovereenkomst resulteert in de combinatie van twee van de beste zakelijke cloud-technologieën. Dit biedt organisaties de mogelijkheid om sneller en eenvoudiger naar de cloud over te stappen”, zegt Sanjay Mirchandani, bestuursvoorzitter en CEO van Commvault. Tad Brockway, corporate vice president Azure Storage, voegt toe: “Commvault en Microsoft hebben hun gemeenschappelijke klanten altijd voorzien van betrouwbare technologie. Met deze samenwerkingsovereenkomst brengen we onze jarenlange relatie naar een hoger plan in een tijd waarin bedrijven niet langer om cloud- en SaaS-technologie heen kunnen."

Een van de sterke punten van Metallic is dat de oplossing van meet af aan in de cloud is ontwikkeld. De oplossing combineert met technologie van Commvault, waar ook grote bedrijven hun bedrijfskritische applicaties en data mee beschermen. In het kader van de overeenkomst wordt Metallic in de Azure Marketplace speciaal uitgelicht als SaaS-oplossing voor databescherming voor organisaties die gebruikmaken van publieke clouds en hybride IT-omgevingen. Commvault blijft daarnaast keuzevrijheid blijven bieden aan klanten die behoefte hebben aan databescherming in alternatieve clouds. Metallic Backup & Recovery for Office 365 is per direct verkrijgbaar via de Azure Marketplace.

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Cloud, data
Cloud