Axians steunt stichting Cyberworkplace bij opleiden van jongeren tot securityspecialist

30-06-2020 | door: Wouter Hoeffnagel

Axians steunt stichting Cyberworkplace bij opleiden van jongeren tot securityspecialist

Jongeren leren om ethisch te hacken en werkervaring op te doen, dat is de missie van stichting Cyberworkplace. De non-profit organisatie leidt jongeren kosteloos op tot securityspecialisten en ethische hackers. Axians steunt deze missie en helpt daarnaast mee door gastdocenten en stageplaatsen aan te bieden. Op 26 juni ondertekenden Niels Everstijn, Busines Unit Manager van Axians en Anouk Vos, voorzitter van de Cyberworkplace, een sponsorovereenkomst.

De kick-off van de samenwerking vond plaats in Rotterdam, op het dak van de Cyberworkplace met pizza en energiedrankjes. Extra bijzonder, omdat dit de eerste fysieke bijeenkomst van de Cyberworkplace studenten was sinds het begin van de Coronacrisis. Na wekenlange online workshops mocht op veilige afstand van elkaar getoast worden. Met wat kunst- en vliegwerk werd daarnaast ook een programmeerles op het dak gegeven.

Meer aandacht voor cybersecurity in het onderwijs

Stichting Cyberworkplace is ontstaan door frustratie over het gebrek aan aandacht voor cybersecurity in het onderwijs, over de maar niet vervulde vacatures voor securityspecialisten en het gebrek aan begeleiding voor jong hacktalent. Bij Cyberworkplace volgen jongeren lessen in ethisch hacken en krijgen ze daarnaast de kans op een stageplaats of baan in de cybersecurity sector. Hierbij is hun leeftijd of vooropleiding niet relevant. De Cyberworkplace wordt gerund door vrijwilligers zowel in het bestuur als in de docenten/begeleiderspool. Met het nieuwe partnerschap helpt Axians de stichting om ook in de toekomst jongeren te inspireren en te begeleiden. ”Wij zijn ontzettend blij met het partnerschap met Axians en kijken er naar uit om gezamenlijk mooie activiteiten neer te zetten” aldus Anouk Vos.

De samenwerking met Stichting Cyberworkplace biedt Axians de mogelijkheid om verbinding te zoeken met de regio, doordat securityspecialisten van het bedrijf helpen jongeren in de regio Rotterdam op te leiden. “Dat we nu betrokken zijn bij de verdere ontwikkeling van jongeren die een passie hebben voor het vak is geweldig", zegt Niels Everstijn. "We kunnen jong talent verder helpen in hun loopbaan en daar zijn organisaties straks enorm bij gebaat. Cyber professionals zijn schaars en we hopen die schaarste op de arbeidsmarkt straks op te kunnen vullen met deze enthousiaste jonge professionals.”

Terug naar nieuws overzicht
Security