Gartner: container beheer software in trek door cloud apps
29-06-2020 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Gartner: container beheer software in trek door cloud apps

De wereldwijde inkomsten uit containerbeheer zullen sterk groeien van een kleine basis van 465,8 miljoen dollar in 2020 tot 944 miljoen dollar in 2024, volgens een nieuwe prognose van Gartner. Onder de verschillende subsegmenten zullen de public cloudcontainerorkestratie en het serverless containeraanbod de meest significante groei.

Het is voor het eerst dat Gartner een prognose voor containerbeheer publiceert, als reactie op het toenemende belang van de onderliggende technologie. "Er is een aanzienlijke hype geweest en er is veel belangstelling voor de technologie van containers, maar tot nu toe is er een lager niveau van productie-implementaties", zegt Michael Warrilow , vice-president onderzoek bij Gartner.

Containers zijn populair geworden omdat ze een krachtig hulpmiddel zijn om verschillende kritische zorgen van applicatieontwikkelaars aan te pakken, waaronder de behoefte aan snellere levering, wendbaarheid, draagbaarheid, modernisering en levenscyclusbeheer.

Gartner voorspelt dat tegen 2022 meer dan 75 procent van de wereldwijde organisaties containerapplicaties in productie zullen uitvoeren, een stijging van minder dan 30 procent vandaag.

Als gevolg van het toenemende gebruik van containers neemt de vraag van bedrijven naar containerbeheer toe. Containerbeheer biedt software en / of diensten die het beheer van containers op schaal in productieomgevingen ondersteunen.

Populariteit van cloud-native applicaties achter de groei van containerbeheer

De verwachte groei van de acceptatie van containerbeheer door bedrijven wijst op de intrinsieke aantrekkingskracht van cloud-native architectuur, aldus Gartner. "Het begrip van 'cloud-native' verschilt, maar het heeft aanzienlijke potentiële voordelen ten opzichte van traditioneel, monolithisch applicatieontwerp, zoalschaalbaarheid, elasticiteit en behendigheid," zei Warrilow. 'Het wordt ook sterk geassocieerd met het gebruik van containers.'

Verzwakte economische omstandigheden

Verschillende factoren zullen de acceptatie beperken bij organisaties die aangepaste applicaties ontwikkelen of moderniseren. Ondanks de noodzaak om digitale transformatie te ondersteunen, zullen initiatieven op zijn minst voor de middellange termijn worden tegengegaan door verzwakte economische omstandigheden, aangezien de prioriteiten van de organisatie verschuiven naar kostenoptimalisatie.

Gartner verwacht dat tegen 2024 tot 15 procent van de bedrijfsapplicaties in een containeromgeving zullen draaien, tegen minder dan 5 procent in 2020, belemmerd door achterstand bij applicaties, technische schulden en budgetbeperkingen.

"Het knelpunt is de snelheid waarmee applicaties kunnen worden refactored en / of vervangen", aldus Warrilow.

Containers zullen een open ecosysteem voeden

Directe inkomsten voor software en diensten voor containerbeheer blijven een klein deel van het containerecosysteem. Extra inkomsten komen uit een reeks aangrenzende segmenten die niet zijn opgenomen in de containerbeheerprognose van Gartner. Dit omvat onder andere applicatieontwikkeling, managed services, on-premises hardware en Infrastructure as a Service (IaaS) onder andere segmenten.

Zo wordt verwacht dat de IaaS-inkomsten in verband met containerbeheer vóór 2023 rond 1 miljard dollar zullen bereiken. Veel van de aangrenzende segmenten worden al gerapporteerd in bestaande Gartner-prognoses

"Hoewel de directe incrementele inkomsten misschien minder zijn dan velen verwachten, kunnen containers een andere rol spelen", aldus de heer Warrilow. "Containers zouden uiteindelijk kunnen zorgen voor een open ecosysteem dat lijkt op Linux."

Terug naar nieuws overzicht
Cloud