Solvinity neemt IT-beheer voor CBG op zich
28-06-2020 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Solvinity neemt IT-beheer voor CBG op zich

Leverancier van Secure Managed IT Services Solvinity neemt het IT-beheer over van het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG). Solvinity begeleidt de overstap van de IT-infrastructuur van het CBG naar het Overheidsdatacenter (ODC Amsterdam) en neemt het beheer op zich van de digitale werkomgeving. Het CBG in Utrecht behoudt de volledige regie. De eerstelijnsondersteuning van de werkomgeving verzorgt partner Call2, onder regie van Solvinity.

Het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen reguleert als onafhankelijke autoriteit de kwaliteit, werking en veiligheid van medicijnen. “Iedereen die in Nederland een medicijn gebruikt, moet daarop kunnen vertrouwen”, vertelt Joris Kampmeijer, CIO bij het CBG. “Daarom beoordelen we medicijnen om te bepalen of ze op de markt mogen komen, bewaken we de bijwerkingen en risico's en stimuleren we goed gebruik van medicijnen: dat is de kern van ons werk.”

Snel en flexibel vernieuwen

Om zijn maatschappelijke opdracht goed in te vullen, wil het CBG snel en flexibel kunnen vernieuwen. In 2016 besloot de organisatie daarom dat het niet langer efficiënt was om alle infrastructuur in eigen beheer te ontwikkelen. “We wilden uitbesteden om te kunnen innoveren”, stelt Kampmeijer. Het CBG wilde datacenters van eigen bodem en stelde als voorwaarde dat het ook na de uitbesteding zelf de regie over zijn IT kon blijven voeren. Daarnaast moest de partner kunnen garanderen dat het CBG volledig voldoet aan de Baseline Informatiebeveiliging Rijksdienst (BIR).

Hans van den Broek (foto), CEO van Solvinity, is trots dat zijn organisatie deze opdracht uit mag voeren. “Het is goed te weten dat we op security, kwaliteit én prijs het beste aanbod kunnen doen. Maar ik ben vooral ook gelukkig met het feit dat het CBG in ons een goede partner ziet voor de lange termijn.” Het CBG wil toekomstbestendig opereren en zoekt daarvoor een combinatie van bewezen, maar ’state of the art’ technologie, met de flexibiliteit om te kunnen blijven innoveren. “Dat is een combinatie waar wij graag in uitblinken”, aldus Van den Broek.

Overeenkomst getekend

Het traject is begeleid door adviesbureau Quint. De overeenkomst van CBG met Solvinity is inmiddels getekend. Solvinity doorloopt met het CBG in de komende weken eerst een inventarisatie- en validatiefase om alle wensen, eisen en verwachtingen in detail uit te werken. Vervolgens wordt de gehele IT-infrastructuur van het CBG, inclusief data, applicaties en de werkomgeving, voor 1 december 2020 ondergebracht in het ODC Amsterdam, waarna Solvinity de omgeving onder regie van CBG beheert.

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Beheer, Deals