ESMA: Rapportage GLEIF met behulp van Workiva is toonbeeld voor ESEF compliance-rapportages

27-06-2020 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

ESMA: Rapportage GLEIF met behulp van Workiva is toonbeeld voor ESEF compliance-rapportages

De Global Legal Identifier Foundation (GLEIF) gebruikt Workiva’s cloudplatform en Inline XBRL-expertise om het labelen van data in hun jaarverslag efficiënter en transparanter te maken. De European Securities and Markets Authority (ESMA) presenteerde het jaarverslag van GLEIF uit 2019 onlangs als een toonbeeld voor European Single Electronic Format (ESEF) compliance-rapportages.

Volgens ESMA voorschriften moeten meer dan 5.000 Europese overheidsbedrijven voor hun jaarverslagen gegevens met Inline XBRL labelen in ESEF rapportages. Met behulp van Inline XBRL leveren zij een gestandaardiseerd, door computers uit te lezen format aan dat digitale analyse ondersteunt en de transparantie van data verbetert.

Data koppelen, updaten, labellen en valideren

Met het cloudplatform van Workiva kunnen klanten data uit verschillende systemen en applicaties koppelen, automatisch updaten, labelen en valideren conform de voorgeschreven ESEF taxonomie. Daarnaast kunnen ze online waar en wanneer dan ook veilig Inline XBRL rapportagebestanden aanmaken.

"Workiva heeft een bewezen staat van dienst bij het helpen van klanten om snel en succesvol compliant te zijn bij nieuwe regelgeving", zegt Dermot Murray, General Manager EMEA bij Workiva. "Dit is een onderdeel van onze missie om met ons unieke connected rapportageplatform de allerbeste klantervaring te leveren. De showcase van het jaarrapport van GLEIF toont aan dat de continue beschikbaarheid van het Workiva platform en ons supportteam essentieel is voor Europese bedrijven om hun ESEF compliance deadlines te behalen."

Juridische rechtspersonen identificeren

GLEIF biedt via het Global Legal Entity Identifier (LEI) systeem een betrouwbare manier om wereldwijd juridische rechtspersonen te identificeren. “Voor ons zijn vertrouwen en transparantie cruciaal. Daarom vinden wij het ontzettend belangrijk dat ons jaarverslag voldoet aan alle normen voor een ESEF rapportage dat als voorbeeld kan dienen voor de hele branche.”, zegt Stephan Wolf, CEO van GLEIF. “Door onze keuze voor het Workiva platform zijn we nu én in de toekomst in staat efficiënt en succesvol te rapporteren. De ondersteuning en begeleiding van Workiva heeft ons daarbij ontzettend geholpen.”

Terug naar nieuws overzicht