Daimler en NVIDIA slaan handen ineen

26-06-2020 | door: Wouter Hoeffnagel

Daimler en NVIDIA slaan handen ineen

De Duitse autofabrikant Daimler en het Amerikaanse NVIDIA slaan de handen ineen. De partijen willen samen een softwaregebaseerd besturingssysteem voor voertuigen ontwikkelen waarmee zij de concurrentie willen aangaan met Tesla.

De partijen gaan modellen van Mercedes-Benz voorzien van een next-generation chip en softwareplatform dat op termijn de voertuigen zelfstandig moet laten reiden. De partijen willen hiermee concurreren met Tesla, dat eveneens zwaar op software leunt. Zo kan Tesla via internet met behulp van software-updates nieuwe features toevoegen aan zijn modellen.

Drive AGX Orin

Waar veel traditionele autofabrikanten proberen software van onder meer fabrikanten van camerasystemen en sensors te integreren in hun voertuigen, ontwikkelt Tesla deze software en de hiervoor benodigde chips zelf. Daimler wil met zijn samenwerking met NVIDIA zijn focus op software vergroten. Het bedrijf gaat technologie van NVIDIA verwerken in iedere auto die het vanaf 2024 verkoopt.

Het systeem heet Drive AGX Orin en is een system-on-a-chip. Drive AGX Orin is in december aangekondigd en vanaf 2022 leverbaar. Het gaat om een open systeem, maar wordt voor Mercedes voorzien van speciaal ontwikkelde software. Dit moet leiden tot een software-defined auto. Klanten schaffen hierbij een auto aan en krijgen na verloop van tijd via software-updates niet functionaliteiten beschikbaar. Dit betekent onder meer dat functies beschikbaar kunnen worden gesteld die bij de verkoop nog niet verkrijgbaar waren.

Meer informatie is hier beschikbaar.

Terug naar nieuws overzicht