SAS en KNVB werken samen aan innovatie van het Nederlandse voetbal
26-06-2020 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

SAS en KNVB werken samen aan innovatie van het Nederlandse voetbal

SAS gaat een partnership aan met #11, het voetbal innovatiecentrum van de KNVB. Dé plek op de KNVB Campus in Zeist waar organisaties uit het voetbal, het bedrijfsleven en de wetenschap samenwerken aan nieuwe ontwikkelingen. SAS en #11 gaan samenwerken aan innovatieve projecten om de toekomst van het Nederlandse voetbal sneller, effectiever en succesvoller te maken.

SAS is een speler op het gebied van analytics en artificial intelligence. Het bedrijf werkt al een aantal jaar samen met de KNVB, onder andere aan de ontwikkeling van het Voetbal Intelligence Platform waarmee ze inzicht krijgen in de wensen, behoeften en het gedrag van de verschillende voetbaldoelgroepen. Daarnaast sluit voor SAS het innovatiecentrum van de KNVB perfect aan bij hun D[N]A Lab-initiatief; een open innovatieplatform en ecosysteem voor bedrijven, startups en scale ups.

Heere Blokhuis (foto), Managing Director SAS Benelux: “We zijn ontzettend trots dat SAS zich kan aansluiten bij #11. We zien #11 als een mooi ecosysteem van organisaties uit het bedrijfsleven, de wetenschap en sport die samenwerken aan nieuwe ontwikkelingen en innovaties in het Nederlandse voetbal."

Terug naar nieuws overzicht