Witold Kepinski - 26 juni 2020

TMC brengt Zweedse digitale Lean-oplossing naar Nederland

Vanaf heden heeft TMC het Zweedse platform MEVISIO beschikbaar voor Nederlandse bedrijven. MEVISIO is een cloudoplossing waarmee (productie)bedrijven hun operationele informatie kunnen visualiseren op interactieve schermen. De behoefte aan digitale Lean-oplossingen wordt steeds groter door onder andere internationale teams en de huidige situatie met het toenemende thuiswerken.

De laatste jaren ondersteunt TMC steeds meer van haar klanten in de hightechindustrie bij het efficiënter maken van hun bedrijfsprocessen, gebruikmakend van onder andere Lean methodieken. Deze manier wordt steeds populairder bij productiebedrijven maar ook in de dienstverlenende bedrijven. Er is een groeiende behoefte aan een digitale oplossing voor een succesvolle Lean-strategie, zeker nu er steeds minder fysieke meetings plaatsvinden. Daarnaast draagt het digitaliseren bij om de efficiëntie te verhogen.

“Met dit in ons achterhoofd zijn we op zoek gegaan naar een digitale tool waarmee we onze klanten nog efficiënter kunnen laten werken. MEVISIO bleek de beste partner omdat hun product eenvoudig in gebruik is, de tool geheel te personaliseren is en omdat er een link te maken is met de bestaande systemen”, aldus Noortje van Boxtel, directeur bij TMC Manufacturing Support. “In Zweden is MEVISIO al succesvol geïmplementeerd bij grote organisaties zoals Volvo. Dat biedt vertrouwen dat ook onze klanten hier baat bij zullen hebben. Het eerste project in Nederland is inmiddels opgestart met één van onze gewaardeerde klanten, GEA in Bakel, alwaar we de digitale tool gaan uitrollen.”

Het Eindhovense hightech consultancybedrijf heeft inmiddels zeven Lean-specialisten gecertificeerd in MEVISIO-configuratie. Zij kunnen het platform volledig afstemmen op de behoefte van de klant. Met MEVISIO is het daily performance management van een organisatie altijd en overal toegankelijk. Daarnaast is, in tegenstelling tot een analoge setting, historische data eenvoudig terug te vinden. “TMC is de juiste partner voor ons omdat hun experts veel ervaring hebben in Lean-processen bij uiteenlopende klanten. Door de uitgebreide kennis en hun enorme drive van het team, zijn we ervan overtuigd dat ze de klanten veel kunnen bieden en tevreden kunnen stellen. We hebben veel vertrouwen in hun aanpak en kijken uit naar de samenwerking”, zegt Mats Ljungqvist, mede-oprichter van MEVISIO.