Witold Kepinski - 26 juni 2020

MACH Alliance combineert krachten voor moderne SaaS technologie

MACH Alliance combineert krachten voor moderne SaaS technologie image

commercetools, Contentstack, EPAM Systems en Valtech lanceren de MACH Alliance. Deze groep van moderne, onafhankelijke technologiebedrijven wil best-of-breed technologie-ecosystemen over het voetlicht brengen bij grote bedrijven.

De alliantie komt voort uit de overtuiging dat juist de interoperabiliteit en open architectuur van moderne software de aanjager is van digitale ervaringen. Algolia, Amplience, Cloudinary, Constructor.io, Contentful, E2x, Fluent commerce, Frontastic, Mobify en Vue Storefront hebben zich inmiddels ook aangesloten als leden, en de alliantie nodigt andere, gelijkgestemde bedrijven uit om hetzelfde te doen.

De naam van de alliantie staat voor Microservices en API-first, Cloud-native SaaS en Headless en is geïnspireerd op de enorme snelheid, waarmee moderne software-ecosystemen hun zakelijke klanten beter kunnen bedienen. De MACH Alliance wil bedrijven helpen de meest flexibele systemen, processen en vaardigheden in huis te halen om daarmee hun concurrentiepositie te verbeteren.

“Het voornaamste doel van de MACH Alliance is duidelijk maken wat de voordelen van moderne software-ecosystemen zijn die de flexibiliteit en openheid bieden die ontbreken in het ontwerp van traditionele softwaresuites”, zegt Matthew Baier, lid van de adviesraad van de MACH Alliance en Chief Operations Officer van ContentStack. “De vraag naar flexibiliteit en snelheid neemt al jaren toe en de druk op organisaties om online ijzersterk te presteren, is door de COVID-19-pandemie verder toegenomen. De MACH Alliance neemt een adviseursrol op zich voor bedrijven die alle mogelijkheden van een modernere digitale en flexibele stack en ecosysteem willen ervaren.”

De MACH Alliance organiseert een webinar, waarin het laat zien waar het platform technisch uit bestaat. Ook kunnen deelnemers vragen stellen aan de initiatiefnemers.

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024