HPE introduceert nieuwe HPE GreenLake cloud diensten

Antonio Neri, CEO HPE

24-06-2020 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

HPE introduceert nieuwe HPE GreenLake cloud diensten

Hewlett Packard Enterprise (HPE) kondigt een uitbreiding van zijn edge-to-cloud Platform-as-a-Servicestrategie aan. Met behulp van nieuwe clouddiensten en een versnelde levering van HPE Greenlake stelt het technologiebedrijf organisaties in staat applicaties en data te transformeren en te moderniseren.

“Meer dan ooit hebben organisaties de behoefte om al hun data en applicaties aan elkaar te koppelen om te kunnen transformeren”, aldus Antonio Neri (foto), President en CEO van Hewlett Packard Enterprise. “Nu we de volgende fase van de cloudmarkt ingaan, hebben organisaties een aanpak nodig die hen in staat stelt om te innoveren en die alle applicaties en workloads moderniseren, zowel die aan de ‘edge’ als ‘on premises’. Door overal een consistente cloudervaring te leveren met HPE GreenLake-clouddiensten en software om transformaties te versnellen, is HPE sterk gepositioneerd om organisaties te helpen om alles uit data te halen, waar die zich ook maar bevinden.”

Volgens IDC wordt – ondanks de publieke cloudadoptie – 70 procent van de applicaties buiten de publieke cloud uitgevoerd1. Vanwege verschillende factoren als de verstrengeling van applicaties, data gravity, beveiliging, compliance en onvoorspelbare kosten, vinden organisaties het uitdagend ze naar publieke clouds te verplaatsen. Doordat organisaties twee modellen moeten ondersteunen (cloud en on premise) hebben zij te maken met additionele kosten, complexiteit en inefficiëntie. Bovendien beschikken organisaties over minder flexibiliteit en kunnen ze niet overal hun data benutten.

Dankzij de clouddiensten van HPE GreenLake, beschikbaar in de edge- of cloudomgeving naar keuze, krijgen organisaties inzicht in alle applicaties en data aldus Neri. Daarnaast bieden HPE GreenLake-clouddiensten een sterk economisch model. Waar andere publieke cloudleveranciers kosten in rekening brengen om data terug te brengen naar ‘on premises’, brengt HPE dit soort kosten niet in rekening. Het flexibele ‘As-a-Service’-model van HPE GreenLake en de kosten en compliance analytics tools zorgen dat klanten hun cashflow beschermen, uitgaven beheersen en investeringen prioriteren aan bedrijfsdoelen.

Nieuwe generatie HPE GreenLake-clouddiensten

HPE biedt nu clouddiensten voor machinelearningtaken, containers, VMs (virtual machines), storage, compute, databescherming en networking. Alle clouddiensten zijn toegankelijk via een point-and-click-catalogus op HPE GreenLake Central. HPE GreenLake Central is een platform waar klanten meer te weten komen over de prijsmodellen en een proefversie kunnen aanvragen voor elke clouddienst. Bovendien beheren organisaties hier vanuit één plek een multi-cloudomgeving. Alle diensten kunnen worden geïmplementeerd en uitgevoerd binnen de omgeving van de organisatie.

HPE Ezmeral
HPE introduceert ook een nieuw softwaremerk: HPE Ezmeral. Dit is een compleet softwareportfolio om applicaties, data en taken van de edge tot de cloud te transformeren. Onder HPE Ezmeral vallen diensten voor containermanagement, AI/ML en data analytics, kostenbeheersing, IT-automatisering en AI-gedreven taken en beveiliging. Daarmee verhogen organisaties de flexibiliteit en efficiëntie, doen ze nieuwe inzichten op uit data en versnellen ze innovatie. Het HPE Ezmeral Container Platform en HPE Ezmeral ML Ops worden als HPE-clouddienst beschikbaar gesteld zodat het nog meer snelheid en eenvoud biedt voor gecontaineriseerde applicatieontwikkeling, naast de DevOps-flexibiliteit voor de ML-levenscyclus.

Clouddiensten voor containers

Deze nieuwe HPE GreenLake-clouddiensten, versterkt door het HPE Ezmeral Container Platform, bieden de flexibiliteit om containerapplicaties uit te voeren in datacenters, co-locatiefaciliteiten, meerdere publieke clouds en aan de ‘edge’.

Clouddiensten voor machinelearningtaken

Via HPE GreenLake abonneren organisaties zich voor workloadspecifieke oplossingen op het HPE Ezmeral Container Platform en op HPE Ezmeral ML Ops voor de hele ML-levenscyclus.

Clouddiensten voor virtual machines, storage en compute

Voor organisaties die een private cloudervaring willen, lanceert HPE GreenLake-clouddiensten voor virtual machines, storage en compute. Met provisionmogelijkheden in vijf klikken biedt deze eenvoudig te implementeren services inzicht in gebruik en uitgaven. Met krachtige consumptieanalyses in het HPE GreenLake Central-managementplatform is een goede capaciteitsplanning mogelijk.

Clouddiensten voor databescherming

Voor organisaties die databescherming willen vernieuwen, vereenvoudigt HPE databack-up en recovery. Bovendien automatiseert HPE dit voor snel herstel tot langdurige retentie voor elke SLA. Deze nieuwe clouddiensten beschikken over een veilige en efficiënte ‘on premise’-back-up en met HPE Cloud Volumes Backup ook over een cloudback-updienst. HPE Cloud Volumes Backup maakt een back-up en herstel van en naar de cloud mogelijk, zonder kosten te rekenen voor uitgaande data of lock-ins, en dit alles met de flexibiliteit om data te activeren voor herstel, test/dev en analyse.

Clouddiensten voor de ‘Intelligent Edge’: Network as a Service

Vandaag de dag willen organisaties hun kapitaaluitgaven meer dan ooit verminderen, budgetprocessen vereenvoudigen en de operationele kosten van het netwerk beter kunnen inschatten en beheren. De nieuwe Managed Connectivity Services van Aruba zijn het eerste complete Network as a Service product in de branche en brengen met het onlangs geïntroduceerde Aruba ESP (Edge Services Platform) cloudflexibiliteit naar ‘de edge’.

“HPE GreenLake geeft ons 100% uptime en het voorspelbare prijsmodel helpt ons nu al om kosten te besparen”, aldus Ed Hildreth, Manager van IT Distributed Systems bij Mohawk Valley Health System. “Met dank aan de cloudachtige ervaring was het mogelijk om snel nieuwe functies en resources te activeren als antwoord op de COVID-19-pandemie. Dit was voor ons eenvoudig en zonder vertraging uit te rollen. We zijn enorm blij met HPE GreenLake en nemen ons ook zeker voor om bij nieuwe ziekenhuizen in ons zorgsysteem weer gebruik te maken van dit model.”

HPE GreenLake is het toonaangevende platform voor het leveren van clouddiensten en groeit met een huidige contractwaarde van meer dan 4 miljard dollar snel binnen HPE. Het platform kent wereldwijd meer dan 850 klanten terwijl 700 partners HPE GreenLake verkopen. HPE GreenLake's meetmogelijkheden, kostenbeheersing, clouddiensten, HPE Ezmeral-softwareportfolio en ondersteuning van HPE Financial Services en HPE Pointnext Technology Services bieden een gedifferentieerde oplossing.

Bezoek hpe.com/greenlake voor meer informatie.

Beschikbaarheid

De nieuwe HPE GreenLake-clouddiensten voor virtual machines, compute, storage, databescherming en intelligent edge zijn wereldwijd verkrijgbaar. De nieuwe HPE GreenLake-clouddiensten voor containers en ML Ops zijn verkrijgbaar in bèta. Algemene beschikbaarheid staat eind dit jaar gepland.

HPE Ezmeral-software is algemeen beschikbaar via traditionele licentiemodellen, inclusief HPE Ezmeral ML Ops en HPE Ezmeral Container Platform als een softwarelicentie op abonnementsbasis.

HPE GreenLake-clouddiensten voor containers, virtual machines, storage, compute, databescherming en networking zijn verkrijgbaar via partners. Partners krijgen beschikking over de diensten via het HPE GreenLake for Partners-programma.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud