HvA en UvA gunnen aanbesteding ICT werkplekken aan Centralpoint

24-06-2020 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

HvA en UvA gunnen aanbesteding ICT werkplekken aan Centralpoint

De Hogeschool van Amsterdam en Universiteit van Amsterdam hebben de Europese aanbesteding met betrekking tot ICT-werkplekken gegund aan Centralpoint.

Centralpoint is samen met een andere partij verantwoordelijk voor de levering van werkplekapparatuur en bijbehorende randapparatuur voor in totaal circa 79.000 studenten en 9.000 medewerkers. Hierbij is Centralpoint preferred supplier voor HvA en Uva. Daarnaast gaat Centralpoint de volgende IT-diensten verzorgen:

CMDB-registratie van de nieuwe hardware;
BIOS-instellingen van de nieuwe hardware upgraden;
Registreren van de nieuwe hardware in DEP/Windows Autopilot;
Uitgepakt leveren van de nieuwe hardware;
Labelen/graveren van de nieuwe hardware;
Reparatie van de nieuwe hardware;
Vernietigen van data.

De totale geraamde contractwaarde voor Centralpoint bedraagt 11.250.000 euro Het contract wordt aangegaan voor een periode van twee jaar met een mogelijke verlenging van nogmaals twee jaar en een keer één jaar.

De HvA telt meer dan 45.000 studenten en 3.000 medewerkers. De zorg voor goed onderwijs en een prettige, uitdagende werkplek zijn voor de HvA belangrijke speerpunten. Het onderwijsaanbod van de HvA is verdeeld in zeven faculteiten. De juiste begeleiding van aankomende studenten naar vakkundige professionals wordt als eerste verantwoordelijkheid beschouwd. De HvA heeft de ambitie om tot de top van hogescholen van Nederland te behoren.

De UvA behoort met circa 34.000 studenten en 6.000 medewerkers tot de grote algemene universiteiten in Europa. De UvA heeft zeven faculteiten waar onderwijs en onderzoek plaatsvinden in de geesteswetenschappen, sociale wetenschappen, economie, rechtsgeleerdheid, natuurwetenschappen, wiskunde, informatica, geneeskunde en tandheelkunde. Het fundamenteel wetenschappelijk onderzoek behoort op vele gebieden tot de internationale top.

Terug naar nieuws overzicht