HPE introduceert Ezmeral software portfolio

24-06-2020 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

HPE introduceert Ezmeral software portfolio

Hewlett Packard Enterprise (HPE) introduceert HPE Ezmeral, een nieuw merk en softwareportfolio dat organisaties helpt om hun digitale transformatie van de edge tot de cloud te versnellen. HPE Ezmeral is een portfolio met containerorkestratie en -management, AI/ML en data analytics, kostenbeheersing, IT-automatisering, AI-gedreven taken en beveiliging. Daarmee vergroten organisaties hun flexibiliteit en efficiency en halen ze bovendien meer waardevolle inzichten uit hun data.

Het woord Ezmeral is een afgeleide van het Spaanse woord voor smaragd: esmeralda. Smaragden hebben mythische krachten om intelligentie te versterken, toekomstige gebeurtenissen te voorspellen, stress te verminderen en de immuniteit te verbeteren. Ezmeral helpt bij het navigeren door deze uitdagende tijden en om zich voor te bereiden op deze snel veranderende digitale toekomst - gebruikmakend van AI en datagedreven innovatie aldus HPE.

Het HPE Ezmeral-portfolio speelt een belangrijke rol in de edge-to-cloud Platform-as-a-service-strategie van HPE. Vandaag introduceerde HPE ook nieuwe HPE GreenLake-clouddiensten die zorgen voor meer flexibiliteit, lagere kosten en een consistente, plaatsonafhankelijke cloudervaring. Als onderdeel hiervan kondigt het technologiebedrijf aan dat HPE Ezmeral Container Platform en HPE Ezmeral ML Ops via HPE GreenLake beschikbaar komen als clouddienst. Daarmee biedt HPE nog meer snelheid en eenvoud voor gecontaineriseerde applicatieontwikkeling en DevOps-flexibiliteit in de ML-levenscyclus.

HPE Ezmeral Container Platform-software

HPE Ezmeral Container Platform-software biedt de flexibiliteit om gecontaineriseerde applicaties te implementeren en te beheren op iedere schaal en via iedere infrastructuur. Denk hierbij aan datacenters, co-locatiefaciliteiten, meerdere publieke clouds en aan de ‘edge’. Organisaties kunnen cloud-native en niet-cloud-native applicaties in containers draaien zonder kostbare ‘refactoring’. Ze kunnen meerdere Kubernetes-clusters beheren met een unified besturingsplatform en gebruikmaken van een high-performance gedistribueerd filesysteem voor persistente data via HPE-innovaties, zoals HPE Ezmeral Data Fabric en het KubeDirector opensourceproject. Het HPE Ezmeral Container Platform wordt via HPE GreenLake als clouddienst geleverd.

HPE Ezmeral ML Ops-software

HPE Ezmeral ML Ops-software maakt gebruik van containerisatie om de hele levenscyclus van het machinelearningmodel ‘on premise’, in de publieke cloud, in de hybride cloud en in edge-omgevingen te stroomlijnen. De oplossing introduceert een DevOps-achtig proces om machinelearningworkflows te standaardiseren en AI-implementaties te versnellen. Het voordeel hiervan is dat organisaties zo AI-ML-datawetenschapsprojecten sneller kunnen operationaliseren, datasilo’s kunnen elimineren en van pilot tot productie soepel kunnen schalen. Bovendien voorkomen ze kosten en risico’s van het verplaatsen van data. HPE Ezmeral ML Ops komt ook via HPE GreenLake beschikbaar.

“Het HPE Ezmeral-softwareportfolio versterkt de datagedreven digitale transformatie door applicaties te moderniseren, inzichten te genereren en taken te automatiseren”, aldus Kumar Sreekanti, CTO en Head of Software bij Hewlett Packard Enterprise. “Onze software zorgt ervoor dat organisaties lock-ins en kostbare legacy-licentiemodellen elimineren. Daarmee zijn ze beter in staat innovatie te versnellen en kosten te reduceren. Met meer dan 8.300 software-engineers die continu het edge- to-cloudportfolio innoveren, veranderen HPE Ezmeral-software en HPE GreenLake-clouddiensten de branche door een open, plaatsonafhankelijke en flexibele cloudervaring te leveren.”

Open source

HPE is actief betrokken bij de Cloud Native Computing Foundation (CNCF) en Kubernetes-community met opensourceprojecten als KubeDirector, Secure Production Identity Framework for Everyone (SPIFFE) en SPIFFE Runtime Environment (SPIRE). Deze projecten vormen een belangrijk onderdeel van de HPE Ezmeral-strategie om een open en flexibel softwareportfolio te leveren dat organisaties helpt niet afhankelijk te zijn van één leverancier.

“Effectief datagebruik is de hoeksteen voor iedere overheidsorganisatie die zijn potentieel optimaal wil benutten”, aldus Abdulla Al Kendi, Acting Executive Director of Technology and Policies, Abu Dhabi Digital Authority. “Daarom vormden we vanuit Abu Dhabi Digital Authority (ADDA) een sterke samenwerking met HPE voor verschillende initiatieven voor digitalisering en geavanceerd datagebruik. De recente COVID-19-crisis zorgde voor een nieuw hoofdstuk in onze samenwerking. Met behulp van HPE Ezmeral ML Ops gebruikt ADDA nu toonaangevende datawetenschap en AI/ML-instrumentatie om slim beleid te ontwikkelen voor herstel en insluiting van het virus, paraatheid en ziektemanagement en economische groei en revitalisering. We zijn blij met de prestaties van HPE Ezmeral ML Ops-software en staan achter de stappen die HPE zet om MLOps-software via HPE GreenLake te bieden.” 

Meer informatie en beschikbaarheid

HPE Ezmeral-software is wereldwijd beschikbaar via traditionele licentiemodellen, inclusief HPE Ezmeral Container Platform en HPE Ezmeral ML Ops als een softwarelicentie op abonnementsbasis.

HPE Ezmeral Container Platform en HPE Ezmeral ML Ops zijn nu via HPE GreenLake in bèta beschikbaar als clouddienst. Algemene beschikbaarheid is gepland voor het einde van het jaar.

HPE Ezmeral Container Platform is beschikbaar voor partners om als clouddienst te verkopen via het HPE GreenLake for Partners-programma.

 

Terug naar nieuws overzicht
Cloud