HashiCorp lanceert multi-cloud infrastructure automation platform

24-06-2020 | door: Witold Kepinski

HashiCorp lanceert multi-cloud infrastructure automation platform

HashiCorp, speler in automatiseringssoftware voor multi-cloud infrastructuren, lanceert tijdens HashiConf Digital de nieuwe cloud-oplossing HashiCorp Cloud Platform (HCP). Dit volledig beheerde platform biedt de producten van HashiCorp voor het automatiseren van de infrastructuur van elke cloud ‘as a service’ aan.

HCP biedt organisaties toegang tot oplossingen van HashiCorp voor het inrichten, beveiligen, verbinden en in productie nemen van een cloud of on-premise infrastructuur, zonder daarvan de operationele last te hoeven dragen.

“Overal ter wereld gaan bedrijven in een versneld tempo over naar de cloud. Zij volgen daarbij de blauwdruk van baanbrekende cloud-native bedrijven. Ze doen een beroep op de producten van HashiCorp om hen te helpen met het automatiseren van het beheer van hun cloud infrastructuur”, zegt Dave McJannet, de CEO van HashiCorp. “Maar zelfs grote organisaties hebben moeite met het vinden van het operationele personeel en de vaardigheden waar het nieuwe cloud-model om vraagt. Met het HashiCorp Cloud Platform maken we cloud-infrastructuren voor iedereen toegankelijk. Als HashiCorp dit platform voor je beheert, kun je applicaties sneller en eenvoudiger in multi-cloudomgevingen onderbrengen.”

Om de werkelijke waarde en kracht van de cloud te kunnen ontsluiten is het nodig om een operationeel model te omarmen op alle lagen en voor alle IT-aspecten, van het beheer en de beveiliging tot het netwerk en de applicaties. De oplossingen van HashiCorp —Terraform, Vault, Consul en Nomad— bieden bedrijven consistente workflows binnen elke omgeving en op elke laag aldus het tech bedrijf.

 

HCP Consul zal de eerste dienst zijn die beschikbaar is op het nieuwe platform en aanvankelijk ondersteuning bieden voor AWS. De oplossing biedt veilige service networking in EKS, EC2 en andere AWS-omgevingen waarin applicaties worden gehost. HCP Consul biedt organisaties daarnaast de mogelijkheid om hun AWS-omgevingen veilig te verbinden met andere clouds en private datacenters. HCP Vault zal als volgende dienst beschikbaar komen en eveneens ondersteuning bieden voor AWS.

Geïnteresseerden kunnen alvast een voorproefje nemen door de private bèta-versie van HCP Consul te downloaden via hashicorp.com/cloud-platform.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud