Apple toont preview van nieuwe iOS toepassingen voor IPhone en iPad

Apple toont preview van nieuwe iOS toepassingen voor IPhone en iPad

23-06-2020 | door: Witold Kepinski

Apple toont preview van nieuwe iOS toepassingen voor IPhone en iPad

Apple heeft een preview laten zien van iOS 14. Deze nieuwe versie bevat de grootste update ooit voor het beginscherm met vernieuwde widgets, de App Library, App Clips om sneller de App Store te verkennen, updates voor Berichten en meer.

De nieuwe widgets bieden gebruikers in één oogopslag de laatste informatie en kunnen in verschillende formaten worden vastgezet op elke pagina van het beginscherm. Ook kunnen gebruikers een Smart Stack met widgets maken. Daarin komt de juiste widget op een slimme manier naar boven, afhankelijk van tijd, locatie of activiteit.

Op het beginscherm kunnen widgets worden geplaatst met informatie over werk, reizen, sport, entertainment en andere onderwerpen. Na de laatste beginschermpagina komt de App Library, een nieuwe feature die automatisch alle apps van de gebruiker overzichtelijk ordent. Apps die op dat moment handig uitkomen, worden slim op de voorgrond geplaatst. Gebruikers kunnen kiezen hoeveel beginschermpagina’s ze willen weergeven en gemakkelijk pagina’s verbergen om sneller bij de App Library te kunnen komen.

FaceTime-oproepen, telefoontjes en interacties met Siri hebben nu een nieuwe, compacte vorm. Zo kunnen gebruikers zich makkelijker blijven concentreren op wat ze aan het doen waren. En nu ook Beeld-in-beeld ondersteund wordt, kunnen iPhone-gebruikers een video bekijken of een FaceTime-oproep beantwoorden terwijl ze een andere app gebruiken.

iPadOS 14

Apple heeft vandaag een preview gegeven van iPadOS 14, dat nieuwe features en designs bevat die optimaal gebruikmaken van de mogelijkheden van iPad en het grote Multi-Touch-display. Met iPadOS 14 wordt een gloednieuw compact design geïntroduceerd voor binnenkomende FaceTime- en telefoongesprekken, Siri-interacties en de zoekfunctie, waarmee gebruikers zich beter kunnen concentreren. Apps zijn voorzien van nieuwe werkbalken aan de zijkant en toolbars waarin alle relevante knoppen te vinden zijn. Zo zijn ze gestroomlijnder en veelzijdiger dan ooit. Met nieuwe features voor Apple Pencil, waaronder Scribble voor iPad, kunnen gebruikers op een compleet nieuwe manier werken met handgeschreven notities. En ARKit 4 bevat een gloednieuwe Depth API waarmee ontwikkelaars nog krachtigere features in hun apps kunnen bouwen.

watchOS 7

Tot slot heeft Apple een voorproefje gegeven van watchOS 7. Deze release bevat nieuwe gezondheids- en fitnessfeatures en heeft nog meer mogelijkheden om ’s werelds meest geavanceerde smartwatch naar je hand te zetten. Zo kun je aangepaste wijzerplaatconfiguraties delen en ophalen om je Apple Watch helemaal van jou te maken. Qua gezondheid kun je bekijken hoe je slaapt en hoe vaak je je handen wast, zijn er nieuwe work-outcategorieën – waaronder dansen – bijgekomen en is er een nieuwe feature om je gehoor te beschermen. Dat privacy hierbij de boventoon voert, spreekt vanzelf. De Kaarten-app op je pols bevat nu routebeschrijvingen voor fietsers,en Siri kan iets voor je vertalen.

Terug naar nieuws overzicht