Dell Technologies en VMware staan aan kop in hyperconverged systems markt

Dell Technologies en VMware staan aan kop in hyperconverged systems markt

Dell Technologies en VMware staan aan kop in hyperconverged systems markt

Dell Technologies en VMware staan aan kop in hyperconverged systems markt

22-06-2020 | door: Witold Kepinski

Dell Technologies en VMware staan aan kop in hyperconverged systems markt

Volgens de International Data Corporation ( IDC ) Worldwide Quarterly Converged Systems Tracker steeg de wereldwijde omzet van de geconvergeerde systemen op jaarbasis met 4,5 procent tot 3,9 miljard dollar in het eerste kwartaal van 2020 (1Q20). Dell en VMware staan aan kop in de markt voor geconvergeerde systemen.

"De algemene markt voor geconvergeerde systemen (converged systems) toonde veerkracht tijdens een moeilijke macro-omgeving in het eerste kwartaal van 2020", zegt Sebastian Lagana, onderzoeksmanager, Infrastructure Platforms and Technologies bij IDC. "Terwijl de hypergeconvergeerde systeemmarkt bleef groeien naarmate bedrijven wilden profiteren van software-gedefinieerde infrastructuur, boekte het segment Certified Reference Systems & Integrated Infrastructure het beste kwartaal sinds 2Q19 dankzij de rijkelijk geconfigureerde platformverkopen in verband met veeleisende workloads in verticale marktsegmenten zoals de gezondheidszorg en de telecommunicatie."

Segmenten van geconvergeerde systemen

De marktvisie van IDC voor geconvergeerde systemen biedt drie segmenten: gecertificeerde referentiesystemen en geïntegreerde infrastructuur, geïntegreerde platforms en hypergeconvergeerde systemen.
De markt voor gecertificeerde referentiesystemen en geïntegreerde infrastructuur genereerde in het eerste kwartaal iets meer dan 1,4 miljard dollar aan inkomsten, wat neerkomt op een groei van 4,4 procent op jaarbasis en goed is voor 36,8 procent van alle inkomsten uit geconvergeerde systemen. De verkoop van geïntegreerde platforms daalde jaar-op-jaar met 8,7 procent in 1Q20, wat een omzet van 478 miljoen dollar opleverde. Dit bedroeg 12,3 procent van de totale marktomzet van geconvergeerde systemen. De verkoop van hypergeconvergeerde systemen groeide in het eerste kwartaal van 2020 met 8,3 procent op jaarbasis en genereerde een omzet van iets minder dan 2 miljard dollar. Dit bedroeg 50,9 procent van de totale markt voor geconvergeerde systemen.

IDC biedt twee manieren om technologieleveranciers te rangschikken binnen de markt voor hypergeconvergeerde systemen: door het merk van de hypergeconvergeerde oplossing of door de eigenaar van de software die de belangrijkste hypergeconvergeerde mogelijkheden biedt.

Hardware

Aangezien het betrekking heeft op het merkbeeld van de hypergeconvergeerde systeemmarkt, was Dell Technologies de grootste leverancier met een omzet van 666,3 miljoen dollar en een aandeel van 33,6 procent. Nutanix genereerde 260 miljoen dollar aan inkomsten uit hardware, wat 13,1 procent van de totale HCI-markt vertegenwoordigt tijdens het kwartaal. Hewlett Packard Enterprise (HPE) eindigde het kwartaal op de derde plaats met een omzet van 118,7 miljoen dollar, wat neerkwam op een aandeel van 6 procent.

Software

De ranglijsten op basis van de eigenaar van de hypergeconvergeerde software laten zien dat nieuwe systemen met VMware hypergeconvergeerde software 841,2 miljoen dollar vertegenwoordigen in totaal 1Q20 leveranciersomzet, of 42,4 procent van de totale markt. Systemen met Nutanix hypergeconvergeerde software vertegenwoordigden 561,7 miljoen dollar in de omzet van het eerste kwartaal of 28,3 procent van de totale markt. Beide bedragen vertegenwoordigen de waarde van alle verkochte HCI-hardware, HCI-software en systeeminfrastructuursoftware, ongeacht het hardwaremerk.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud