Roamler haakt kapitaal op voor flexibele workforce platform in Europa

21-06-2020 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Roamler haakt kapitaal op voor flexibele workforce platform in Europa

Roamler heeft een investering van 20 miljoen euro opgehaald van Endeit Capital, SmartFin en Achmea Innovation Fund. Het snelgroeiende pan-Europese platform helpt zelfstandige professionals te werken waar en wanneer ze willen, waardoor bedrijven kunnen profiteren van een crowd van duizenden vakkundige krachten die on-demand beschikbaar zijn. De nieuwe investering wordt gebruikt om de groei in heel Europa te versnellen zo meldt Roamler.

Roamler, dat bijna 10 jaar geleden door Nederlandse ondernemers is opgericht, heeft een leidende positie in de retail verworven en bedient klanten als Unilever, P&G en Red Bull met een community van mobiele gebruikers die geld verdienen met het uitvoeren van taken in winkels. Dit varieert van het opzetten van promoties in de winkelschappen tot mystery shopping en het verzamelen van inzichten. In recentere jaren heeft Roamler het platform uitgebreid met technische installaties, service en reparaties aan huis voor klanten als Eneco, Ring en ANWB, met een community van onafhankelijke, zelfstandige installateurs.

Met de investering van 20 miljoen euro gaat Roamler, dat binnen de retail al in tien Europese landen actief is, zijn on-demand professionele installatie-, service- en reparatieactiviteiten internationaal uitbreiden, te beginnen met het Verenigd Koninkrijk en Duitsland. Het kapitaal wordt ook gebruikt om het IT- en data science-team uit te breiden.

‘We hebben al het vertrouwen dat we dankzij deze investeringsronde ons dienstenpakket verder kunnen ontwikkelen, door onze on-demand community van hooggekwalificeerde werkers te combineren met een volledig datagedreven aanpak’, aldus Jeroen ten Haave, CEO van Roamler. ‘Het is altijd onze missie geweest om de manier waarop mensen en bedrijven werken te veranderen. Ons businessmodel stelt bedrijven in staat hun activiteiten gemakkelijk op of af te schalen en sneller resultaten te behalen. Tegelijkertijd geeft het zelfstandige professionals toegang tot meer mogelijkheden, waar en wanneer ze willen.’

De huidige investeerders zijn Endeit Capital, SmartFin en Achmea Innovation Fund. Waar Endeit Capital al sinds 2016 investeerder is, haalt Roamler met SmartFin en Achmea twee betrokken investeerders aan boord. Jelle-Jan Bruinsma, Partner Endeit Capital: ‘We hebben de afgelopen jaren nauw met het snelgroeiende Roamler samengewerkt, hen zien groeien en hun propositie verbeteren. De investering is een belangrijk moment voor het bedrijf om het Europees marktleiderschap als managed workforce platform te versterken en de installatiediensten internationaal uit te breiden. Ik zie uit naar de samenwerking met investeerders SmartFin, Achmea en het Roamler team om dit mogelijk te maken.’

Deze investeerders sluiten zich aan bij de bestaande aandeelhouders van het bedrijf, bestaande uit het management, Eneco en PostNL. PostNL is specifiek in Roamler Care ingestapt, de tak die in 2018 werd geïntroduceerd en zich richt op dienstverlening in de zorg. Met het groeikapitaal wordt Roamler Care in Nederland verder geoptimaliseerd.

Terug naar nieuws overzicht