Redactie - 19 juni 2020

Intel introduceert nieuw AI en analytics platform

Intel introduceert nieuw AI en analytics platform image

Intel introduceert zijn derde generatie Intel Xeon Scalable-processors en toevoegingen aan zijn hardware- en software-AI-portfolio. Daarmee versnellen klanten de ontwikkeling en het gebruik van AI- en analytics-workloads in datacenters, netwerken en intelligent edge-omgevingen, aldus Intel.

De nieuwe derde-generatie Xeon Scalable-processors maakt de inzet en training van AI eenvoudiger op algemene CPU's voor toepassingen voor beeldclassificatie, aanbeveling-engines, spraakherkenning en taalmodellering. De processors zijn de eerste in de branche met ingebouwde bfloat16-support.

De derde-generatie Intel Xeon Scalable-processors en de Intel Optane Persistent Memory 200-serie zijn per direct leverbaar. In mei 2020 maakte Facebook bekend dat de derde-generatie Intel Xeon Scalable-processors de basis vormen voor zijn nieuwste Open Compute Platform-servers (OCP). Andere CSP’s, waaronder Alibaba, Baidu en Tencent, maakten bekend dat ze de nieuwe processors gaan inzetten.

Algemene OEM-systemen zijn naar verwachting in de tweede helft van 2020 beschikbaar. De Intel SSD D7-P5500 en P5600 3D NAND SSD’s zijn ook per direct beschikbaar. De Intel Stratix 10 NX FPGA komt naar verwachting in de tweede helft van 2020 beschikbaar.