Intel introduceert nieuw AI en analytics platform

19-06-2020 | door: Redactie

Intel introduceert nieuw AI en analytics platform

Intel introduceert zijn derde generatie Intel Xeon Scalable-processors en toevoegingen aan zijn hardware- en software-AI-portfolio. Daarmee versnellen klanten de ontwikkeling en het gebruik van AI- en analytics-workloads in datacenters, netwerken en intelligent edge-omgevingen, aldus Intel.

De nieuwe derde-generatie Xeon Scalable-processors maakt de inzet en training van AI eenvoudiger op algemene CPU's voor toepassingen voor beeldclassificatie, aanbeveling-engines, spraakherkenning en taalmodellering. De processors zijn de eerste in de branche met ingebouwde bfloat16-support.

De derde-generatie Intel Xeon Scalable-processors en de Intel Optane Persistent Memory 200-serie zijn per direct leverbaar. In mei 2020 maakte Facebook bekend dat de derde-generatie Intel Xeon Scalable-processors de basis vormen voor zijn nieuwste Open Compute Platform-servers (OCP). Andere CSP’s, waaronder Alibaba, Baidu en Tencent, maakten bekend dat ze de nieuwe processors gaan inzetten.

Algemene OEM-systemen zijn naar verwachting in de tweede helft van 2020 beschikbaar. De Intel SSD D7-P5500 en P5600 3D NAND SSD’s zijn ook per direct beschikbaar. De Intel Stratix 10 NX FPGA komt naar verwachting in de tweede helft van 2020 beschikbaar.

Terug naar nieuws overzicht