Signify levert half miljoen slimme lantaarnpalen aan New York

20-06-2020 | door: Redactie

Signify levert half miljoen slimme lantaarnpalen aan New York

De Nederlandse verlichtingsfabrikant Signify gaat ten minste de helft van de miljoen straatlampen in New York vervangen door duurzamere exemplaren. De lantaarnpalen kunnen ook uitgerust worden met slimme sensoren die bijdragen aan de veiligheid en het milieu.

Door de slimme verlichtingstechnologie van Signify, het vroegere Philips Lighting, kunnen steden hun CO2-uitstoot en ecologische voetafdruk verkleinen, zo claimt het bedrijf. In New York werden intussen al meer dan 50.000 LED-lampen geïnstalleerd. Dat project, twee jaar geleden geïnitieerd door gouverneur Andrew Cuomo, wordt nu dus uitgebreid met enkele honderdduizenden slimme lantaarnpalen.

'Essentieel voor smart cities'

'Straatverlichtingssystemen zijn essentieel bij het ontwerpen van een smart city. Gemeenten kunnen geld besparen op hun energierekeningen en onderhoudskosten, dat ze vervolgens weer kunnen investeren in andere zaken', stelt Gil Quiniones, directeur van The New York Power Authority dat het project uitvoert.

Volgens Signify kan een stad ook veiliger gemaakt worden door de slimme lampen. Zo hebben gemeentes de mogelijkheid om sensoren toe te voegen aan de lantaarnpalen die geluid en trillingen meten. Vervolgens kan bepaald worden waar er meer of minder lampen geïnstalleerd moeten worden, of waar in de stad geluiddempende maatregelen nodig zijn. Tot slot kunnen de data van de sensoren gedeeld worden met de brandweer, ambulance of politie, zodat zij bijvoorbeeld sneller ter plekke kunnen zijn bij een ongeval.

In samenwerking met Datanews

Terug naar nieuws overzicht