Intel benoemt Dion Weisler tot lid Raad van Bestuur

Dion Weisler

19-06-2020 | door: Witold Kepinski

Intel benoemt Dion Weisler tot lid Raad van Bestuur

Intel heeft aangekondigd dat Dion J. Weisler, voormalig president en CEO van HP, is gekozen in de raad van bestuur van Intel. Weisler zal optreden als onafhankelijk bestuurder en lid van de remuneratie- en financiële commissies.

"We zijn verheugd Dion in het bestuur te verwelkomen", zegt Intel-voorzitter Omar Ishrak. “Hij brengt een diep begrip van de Intel-klantervaring en een schat aan technische branchekennis over client-, cloud- en netwerkcomputing. Dion deelt ook Intel's sterke toewijding aan maatschappelijk verantwoord ondernemen, met voorvechters van diversiteit en inclusie en duurzaamheid, ook toen hij HP leidde.”

De 52-jarige Weisler heeft uitgebreide wereldwijde executive-ervaring, waaronder die van 2015 tot 2019 als president en chief executive officer van HP Inc. Voor die tijd bekleedde hij senior executive-functies bij HP Co. en Lenovo Group Inc., waar hij was verantwoordelijk voor diverse activiteiten in Azië-Pacific en wereldwijd. Zijn ervaring omvat ook managementfuncties bij Telstra, een telecommunicatiebedrijf, en Acer.

Weisler heeft ook aanzienlijke ervaring in de openbare raad van bestuur. Dit omvat onder meer het bestuur van HP Inc. van 2015 tot mei 2020. Hij is momenteel directeur van de raden van bestuur van Thermo Fisher Scientific Inc. en BHP.

"Ik heb Intel al meer dan drie decennia bewonderd als het bedrijf dat de computer heeft aangedreven zoals we die kennen, en ik ben vereerd en verheugd om met hen mee te doen terwijl ze transformeren om te profiteren van nieuwe markten die worden aangedreven door de ongelooflijke groei van gegevens en intelligentie. Door hun rijke ondernemerscultuur, unieke innovatie en omvang positioneert Intel de komende decennia een positieve wereldwijde impact”, aldus Weisler.

De bedrijfsstatuten van Intel wijzen een reeks van negen tot vijftien bestuursleden aan. Met deze toevoeging zitten er momenteel 10 leden in het bestuur. Sinds 2018 heeft Intel vier onafhankelijke bestuurders toegevoegd, van wie de helft vrouw is, waaronder een ondervertegenwoordigde minderheid.

"In de afgelopen twee jaar heeft Intel belangrijke wijzigingen aangebracht in de raad van bestuur, waarbij de gemiddelde ambtstermijn is verlaagd, kritische vaardigheden zijn toegevoegd en de diversiteit van de raad is vergroot", zei Ishrak. “Hoewel we dit als een positieve vooruitgang beschouwen, zijn we niet tevreden. In overeenstemming met de waarden van Intel verwachten we dat we extra bestuurders zullen blijven toevoegen met een specifieke focus op het vergroten van de vertegenwoordiging van raciaal en etnisch diverse bestuursleden.”

Terug naar nieuws overzicht