Microsoft koopt ADRM Software

19-06-2020 | door: Witold Kepinski

Microsoft koopt ADRM Software

Microsoft koopt voor een onbekend bedrag ADRM Software, een leverancier van grootschalige datamodellen voor de industrie, die wereldwijd door grote bedrijven worden gebruikt als informatieblauwdrukken.

De robuuste gegevensmodellen van ADRM zijn in de afgelopen decennia gebouwd en verfijnd voor bedrijfskritische analyses aldus Microsoft.

Een branchegegevensmodel stelt organisaties in staat om meer holistische bedrijfsconcepten vast te leggen en te definiëren, processen te verfijnen en te integreren en interoperabiliteit in hun ecosysteem op te bouwen zo meldt Microsoft op basis van een onderzoek bam Gartner. Datamodellen zijn fundamenteel voor bedrijven. Ze ondergingen uiteenlopende initiatieven en permanente programma's, zoals datakwaliteit, data-afstamming en data-governance.

Door uitgebreide industriemodellen van ADRM te combineren met onbeperkte opslag en rekenkracht van Azure, kan het intelligente datameer worden gecreëerd waar gegevens van meerdere bedrijfsonderdelen sneller met elkaar kunnen worden geharmoniseerd, aldus Microsoft.

Samen met de Microsoft Azure public cloud zullen deze mogelijkheden met ADRM Software toepassingen op grote schaal worden geleverd, waardoor klanten de digitale vooruitgang kunnen versnellen en het risico kunnen verminderen bij verschillende grote initiatieven aldus de tech gigant.

 

Terug naar nieuws overzicht
Cloud