Computacenter doneert notebooks aan Jeugdformaat en Kinderlaptops.nl

18-06-2020 | door: Witold Kepinski

Computacenter doneert notebooks aan Jeugdformaat en Kinderlaptops.nl

Computacenter heeft HP-laptops gedoneerd aan jeugdhulporganisatie Jeugdformaat en Kinderlaptops.nl. Met de donatie wordt het gebruik van laptops toegankelijker voor kinderen en gezinnen met beperktere mogelijkheden. Via het initiatief dragen beide organisaties een steentje bij aan kansengelijkheid binnen de maatschappij.

De maatschappij digitaliseert steeds verder. Veel zaken verlopen tegenwoordig online. “Even een laptop aanschaffen is door verschillende oorzaken niet altijd vanzelfsprekend voor gezinnen”, zegt Jolanda Slot van JIJ BENT, dat onderdeel is van Jeugdformaat. “Via initiatieven zoals deze wordt die drempel lager, en online onderwijs toegankelijker. Dat draagt enorm bij aan onze doelstelling om toekomstkansen voor kwetsbare kinderen te vergroten. Met een laptop geven we jongeren echt iets groots, iets dat echt bijdraagt aan hun zelfstandigheid en kansen in de maatschappij.”

Ook Saskia du Bois van Kinderlaptops.nl is erg enthousiast over het initiatief. “De laptop vormt een steeds belangrijkere schakel tussen onderwijsinstellingen en leerlingen. Maar naast de praktische voordelen biedt een laptop ook veel afleiding en verlichting binnen het gezin. Bijvoorbeeld door samen video te kijken, of games te spelen. Dat geeft veel rust. We merken dat er veel behoefte is aan dit soort initiatieven. Met deze donatie kunnen we de wachtlijst flink inkorten. Daar zijn we erg dankbaar voor.”

“We zijn erg trots om een bijdrage te leveren aan dit initiatief”, zegt Wei-Ming Tseng, Account Manager Educatie binnen Computacenter. “Met deze donatie dragen we ons steentje bij om kinderen en gezinnen te behoeden voor een maatschappelijke achterstand. Alle laptops zijn in uitstekende conditie aangeboden. Ze kunnen daardoor direct worden gebruikt. En niet alleen voor school, maar ook voor sociale activiteiten. Het is mooi om te zien hoe een relatief klein gebaar zo’n grote impact kan hebben onder hen die het echt nodig hebben.”

Terug naar nieuws overzicht