Gartner: Lichte groei voor securitymarkt in 2020

19-06-2020 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Gartner: Lichte groei voor securitymarkt in 2020

De wereldwijde investeringen in technologie en diensten op het gebied van informatiebeveiliging en risicomanagement lopen in 2020 op tot 123,8 miljard dollar. Dit is een stijging van 2,4% ten opzichte van 2019. Wel is de groei lager dan de 8,7% groei die in december nog werd verwacht.

Dit blijkt uit cijfers van Gartner. De COVID-19 pandemie zorgt voor een stijgende vraag op de korte termijn op het gebied van cloudadoptie, technologie voor werken op afstand en kostenbesparende maatregelen. "Net als andere segmenten van de ICT-sector, verwachten we dat security negatief wordt beïnvloed door de COVID-19 crisis", zegt Lawrence Pingree, managing research vice president bij Gartner. "Over het algemeen we verwachten we een pauze en reductie in groei voor zowel security software als diensten in 2020."

Meer vraag naar cloud security 

Tegelijkertijd ziet Gartner voor sommige segmenten van de securitymarkt ook positieve factoren. Het segment dat het meest profiteert is cloud security (33,3% groei). Databeveiliging (7,2% groei) en applicatiebeveiliging (6,2%) volgen op afstand.

gartner-worldwide-security-spending-2020.png

De verschuiving naar cloud-gebaseerde modellen maakt de securitymarkt veerkrachtiger tegen tegenslagen. Zo was 12% van de security-omgevingen in 2019 cloud-gebaseerd. Als we echter kijken naar mail- en web gateways ligt dit percentage boven de 50%.

Gartner verwacht dat netwerkbeveiliging het hardst wordt getroffen door de COVID-19 pandemie. Het gaat hierbij onder meer om fysieke firewalls en intrusion detection & prevention systemen (IDPS). Ook de consumentenuitgaven aan securitysoftware lopen naar verwachting in 2020 terug.

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Security
Security