Shell en IBM werken samen rond digitalisering mijnbouwsector

Shell en IBM werken samen rond digitalisering mijnbouwsector

18-06-2020 | door: Redactie

Shell en IBM werken samen rond digitalisering mijnbouwsector

Shell en IBM lanceren Oren, een wereldwijd B2B Digital mining services marketplace-platform, mede ontwikkeld door de bedrijven om mijnbouwbedrijven te helpen bij het vinden van oplossingen met betrekking tot veiligheid, duurzaamheid, mijnplanning en operationele efficiëntie.

Door nieuwe technologie en digitale oplossingen op één plek te hosten, wil Oren de digitalisering van de mijnindustrie versnellen, de transformatie van mijnwerkstromen versnellen en meer operationele veerkracht inbouwen in een snel veranderende wereld.

Aangezien de huidige gebeurtenissen in de wereld de reguliere bedrijfsvoering verstoren, willen mijnbouwbedrijven wendbaarder en veerkrachtiger worden door meer geautomatiseerde mijnoplossingen zoals zelfrijdende vrachtwagens en externe bewerkingscentra in hun activiteiten op te nemen aldus IBM en shell. Om dit te doen, moeten mijnbouwactiviteiten bij elke stap snel digitaal en intelligent worden, zowel binnen de mijnen als in de bredere waardeketens.

Shell, een leverancier van smeermiddelen aan de mijnbouwindustrie, werkte samen met meer dan 350 mijnbouwbedrijven en stelde vast dat 80 procent van de ondervraagden worstelt met vergelijkbare uitdagingen in hun activiteiten. Deze omvatten: problemen met het verzamelen van gegevens om bruikbare inzichten te maken; gebrek aan intelligente workflows als gevolg van silo-organisatorisch werken; verbetering van de duurzaamheid; samen met het beschermen van werknemers tijdens het inzetten van autonome technologie.

COVID-19

"Mijnbouwklanten kunnen profiteren van veel van de digitale oplossingen die in de energie-industrie worden gebruikt, bijvoorbeeld die helpen bij het veilig en efficiënt beheren van operaties op afgelegen locaties. We zien Oren als de one-stop digitale bestemming voor de mijnbouwsector om toegang te krijgen tot de beste digitale oplossingen en technologieën, niet alleen van Shell en IBM, maar ook van toonaangevende en opkomende bedrijven. Het is nog belangrijker om digitaal toegang te krijgen tot en toegang te krijgen tot een breed scala aan oplossingen, gezien de bewegingsbeperkingen waarmee landen te maken krijgen als ze reageren op Covid-19, " zei Carol Chen VP, Global Marketing Lubricants Shell.

"De volgende stap in de mijnbouw vereist een nieuwe benadering van industriebrede technologieplatforms die een nieuw niveau van openheid, innovatie en samenwerking vereisen. Oren versnelt de acceptatie van digitale diensten in de mijnbouw door technologieoverdracht, innovatie en integratie van oplossingsaanbieders over de hele wereld te vergemakkelijken. het ecosysteem. Voor mijnwerkers kan deze ervaring helpen bij het efficiënt lokaliseren van oplossingen op alle niveaus van de organisatie. Dit kan hun bestaande workflows intelligenter maken om hun digitale reizen mogelijk te maken en hen te helpen hun langetermijndoelen te bereiken ", aldus Matt Candy , Global Managing Partner IBM iX.

Met het Oren-marktplaatsplatform kunnen ontwikkelaars van oplossingen - zowel gevestigde ondernemingen als start-ups - hun marktinnovaties snel naar mijnbouwklanten brengen.

Mijnbouwbedrijven hebben mogelijk niet altijd de tijd en het budget om te investeren in het ontwikkelen van hun eigen nieuwe tools om deze uitdagingen aan te gaan. Ze zijn op zoek naar kant-en-klare, beproefde oplossingen om de bedrijfsvoering te verbeteren door gegevens uit verschillende bronnen samen te voegen om een enkele weergave van hun bedrijfsvoering te creëren, om inzichten te abstraheren en actie te stimuleren en beter geïnformeerde, datagestuurde beslissingen te nemen zo melden IBM en Shell.

Oren wil ook mijnbouwactiviteiten in staat stellen een routekaart te ontwikkelen die is ontworpen om de onderling verbonden mijn van de toekomst te leveren door het creëren van verbonden oplossingen die gegevens, kunstmatige intelligentie, internet der dingen, automatisering en analyse integreren en benutten. Dit kan mijnwerkers niet alleen toegang geven tot digitale mijnbouwdiensten, maar ook oplossingen en diensten bieden waarmee mijnwerkers intelligente workflows kunnen bedenken en opbouwen die alle diensten in het hele mijnbouwecosysteem integreren aldus de twee partners.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud