3W Infra verhuist bedrijf naar maincubes Amsterdam AMS01 datacenter

Murat Bayhan (3W Infra) en Joris te Lintelo (maincubes)

18-06-2020 | door: Witold Kepinski

3W Infra verhuist bedrijf naar maincubes Amsterdam AMS01 datacenter

3W Infra, een wereldwijde leverancier van IaaS hosting oplossingen, heeft zijn bedrijfsvoering verhuist naar de kantooromgeving behorend bij het maincubes AMS01 colocatie datacenter in Amsterdam Schiphol-Rijk. Tegelijkertijd heeft 3W Infra een private datacenter suite in maincubes AMS01 in gebruik genomen om zijn wereldwijde netwerkbackbone en uitgebreide serverinfrastructuur in onder te brengen.

De bedrijfsvoering van 3W Infra inclusief server- en netwerkinfrastructuur was tot voor kort ondergebracht bij een datacenter in Amsterdam Zuid-Oost. Gedurende de periode dat 3W Infra hier was gehuisvest, werd dit datacenter overgenomen door een Amerikaans datacenter conglomeraat. 3W Infra levert zeer klantspecifieke IaaS-hostinginfrastructuren, nauw afgestemd op de individuele behoeften, wat betekent dat zij ook van hun datacenteroperator de hoogste flexibiliteit verwachten. Volgens 3W Infra is het datacenter in Amsterdam Zuid-Oost niet in staat om volledig in te spelen op deze dynamische eisen.

maincubes is een niet-beursgenoteerde Europese datacenteroperator met energie-efficiënte, duurzaam ingerichte colocatie datacenters in Frankfurt en Amsterdam. In het maincubes AMS01 datacenter in Amsterdam Schiphol-Rijk kunnen colocatie klanten terecht voor kleine tot grote datacenter implementaties (tot een capaciteit van meerdere MW’s). De colocatie services in het datacenter variëren van rack-by-rack en datacenter cages tot aan private datacenter suites en datacenter-in-datacenter setups. “maincubes is de enige overgebleven onafhankelijke Europese datacenter operator in de regio Amsterdam,” zegt Murat Bayhan, oprichter en CEO van 3W Infra. “Zij zijn wel in staat om tegemoet te komen aan 3W Infra’s eisen op het gebied van flexibiliteit en schaalbaarheid.”

De private datacenter suite in maincubes AMS01 is door 3W Infra eind mei in gebruik genomen. Op hetzelfde moment heeft 3W Infra zijn bedrijfsvoering verhuist naar de kantooromgeving van het datacenter in Amsterdam Schiphol-Rijk.

Netwerkbackbone upgrade

3W Infra is eigenaar en operator van een hoog-volume netwerkbackbone met redundant design. De basis voor dit wereldwijde netwerk is een dedicated dark fiber ring in de regio Amsterdam, waarmee 5 datacenter Points-of-Presence (PoP’s) in de Amsterdamse regio met elkaar zijn verbonden. Het maincubes AMS01 datacenter in Amsterdam Schiphol-Rijk is een hyper-verbonden faciliteit en zal nu gebruikt worden als hoofd netwerk-PoP voor 3W Infra’s wereldwijde netwerkbackbone. maincubes AMS01 gaat onderdak bieden aan nieuw aangeschafte netwerkapparatuur, welke ervoor zorgt dat nieuwe multiple 100G transit poorten worden gedistribueerd via alle PoP’s in de Amsterdamse regio. De migratie van deze netwerkapparatuur zal de komende weken plaatsvinden.

“Het maincubes AMS01 datacenter in Amsterdam Schiphol-Rijk wordt ons flagship datacenter,” zegt Murat Bayhan. “Het biedt ons de hoogste flexibiliteit die we ons maar zouden kunnen wensen. Het feit dat maincubes niet-beursgenoteerd is en volgens mij de enige overgebleven onafhankelijke datacenteroperator in Amsterdam, spreekt echt in hun voordeel. Dat is mijn mening. Zij zijn bereid om zich aan te passen aan de dynamische en vaak onvoorspelbare klantbehoeften die we als IaaS hosting bedrijf moeten zien in te vullen. maincubes is perfect in staat om in te spelen op onze behoeften ten aanzien van flexibiliteit en schaalbaarheid. Ook snel, wat ons de mogelijkheid biedt om met zeer korte doorlooptijden volledig op maat ingerichte IaaS hosting configuraties op te leveren. maincubes fungeert in die zin voor ons als een strategische partner.”

OCP en immersie koeling

In het maincubes AMS01-datacenter bevindt zich ook het European Open Compute Project (OCP) Experience Center, dat wordt geëxploiteerd door datacenterleverancier Rittal en Circle B - een officieel erkende aanbieder van OCP-oplossingen. Het is beschikbaar als democentrum, terwijl het ook kan worden gebruikt voor het testen van nieuwe ‘OCP Accepted’ en ‘OCP Inspired’ datacenter-omgevingen en telecomoplossingen. Daarnaast biedt maincubes immersie koeling (vloeistofkoeling) oplossingen in dedicated immersie koeling colocatie suites in zijn Amsterdam AMS01 datacenter. Deze datacenter oplossingen zijn gericht op toepassingen met betrekking tot HPC, AI en machine learning workloads.

“Als IaaS hosting provider weten we deze extra’s in het datacenter zeer zeker te waarderen,” zegt Bayhan. “maincubes levert niet alleen colocatie services. Zij bieden ons een zeer innovatieve en absoluut unieke datacenteromgeving, dat moet ik eerlijk zeggen. Ik heb nog nooit een colocatie-leverancier gezien die zoveel extra’s onder één dak aanbiedt, met verschillende duurzame en state-of-the-art technologische oplossingen om uit te kiezen en te gebruiken.”

“We bieden Murat en zijn team de mogelijkheid om 3W Infra’s infrastructuur uiterst flexibel in te richten en op te schalen wanneer dat nodig is,” zegt Joris te Lintelo, Vice President Sales bij maincubes. “Als ze willen, dan kunnen zij deze nieuwe en innovatieve technologieën in ons datacenter testen en gebruiken. Wij zullen er in ieder geval alles aan doen om hen hier thuis te laten voelen. Daarnaast biedt de geboden kantoor- en opslagruimte 3W Infra de mogelijkheid om snel op klantvragen in te spelen. Hun engineers zijn daarmee in staat om zeer snel te reageren op installatievragen en alle andere vragen van klanten die voorbijkomen.”

Terug naar nieuws overzicht